Problemă aplicare discount în MarketLine – TVA diferit

Chestiuni specifice extensiilor PubLine si MarketLine
mihaim339

Problemă aplicare discount în MarketLine – TVA diferit

#1 Mesaj de mihaim339 »

Bună ziua,

Ne confruntăm cu o problemă în MarketLine și aș dori să știu dacă și alți utilizatori au întâmpinat aceeași situație și dacă există o soluție.

Când aplicăm un discount general pe bon și avem produse cu cote de TVA diferite (ex. 11% - 9% și 21% - 19%), MarketLine pare să atribuie cota TVA a discountului în mod aleatoriu.

În SAGA, discountul se aplică separat pe fiecare cotă de TVA, ceea ce este corect din punct de vedere contabil.

Singura metodă corectă în MarketLine pare să fie aplicarea discountului individual pe fiecare articol, însă:
  • Avem peste 10.000 produse în gestiune;

Angajații nu pot ști cota de TVA pentru fiecare produs în parte;

Procedura ar consuma foarte mult timp și ar duce la greșeli.
ANAF ne-a atenționat deja că trebuie să rezolvăm urgent această problemă, deoarece modul actual nu este corect legal și poate genera probleme la control.
Menționez că suntem clienți fideli SAGA de mulți ani și plătim 8 licențe active.

Întrebarea mea este: Există în MarketLine vreo setare sau metodă prin care discountul să se aplice corect, diferențiat pe cote de TVA, similar cu SAGA?
Orice sfat sau experiență ar fi de mare ajutor.

Mulțumesc!

tomac

Re: Problemă aplicare discount în MarketLine – TVA diferit

#2 Mesaj de tomac »

Casele de marcat acceptă fie reducere la nivel de produs fie la total, dar la total nu se poate acorda reducere fără a știi la ce cotă de TVA se aplică reducerea.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

mihaim339

#3 Mesaj de mihaim339 »

pai si in cazul acesta in saga cum functioneaza? discountul total este impartit pe cote de tva automat. Mai mult in modul vanzare in marketline nu apare cota de tva a produselor.

tomac

#4 Mesaj de tomac »

În SAGA funcționează altfel repartizarea reducerii. La Market nu e aplicat la fel. Se aplică fie la bon fie la poziții distincte.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns