Buna ziua,
Cu MarketLine am emis un bon fiscal pe care l-am si tiparit pe casa de marcat, in care am avut:
- produs 1 (marfa)
- produs 2 (marfa)
- servicii copiere
Plata s-a facut cu cardul.
Ulterior clientul a returnat produsul 1 in aceeasi zi si a solicitat banii pe care i-am dat din casa.
Pot face stornare pentru suma respectiva, prin emiterea unui alt bon fiscal din MarketLine pe minus sau prin stornare?
Daca nu, ce optiuni am.
Multumesc anticipat.
Stornare un produs din bonul fiscal
Re: Stornare un produs din bonul fiscal
Nu se poate emite bon fiscal cu valoare negativă. Nicio casă de marcat nu acceptă așa ceva. Puteți face asta doar prin emiterea unei facturi de stornare.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Multumesc pentru raspuns!
Pana la urma am vazut ca in MarketLine poti pune cantitatea cu minus si s-a generat o factura de stornare.
Cand merg in Saga, acea factura de stornare nu o pot valida deoarece este cu valoare negativa si trebuie sa o asociez cu o alta factura. Am incercat sa fac stornarea prin asociere, dar nu imi da posibilitatea sa asociez cu bonul fiscal aferent vanzarii initiale a produsului.
Cum procedez sa o validez?
Pana la urma am vazut ca in MarketLine poti pune cantitatea cu minus si s-a generat o factura de stornare.
Cand merg in Saga, acea factura de stornare nu o pot valida deoarece este cu valoare negativa si trebuie sa o asociez cu o alta factura. Am incercat sa fac stornarea prin asociere, dar nu imi da posibilitatea sa asociez cu bonul fiscal aferent vanzarii initiale a produsului.
Cum procedez sa o validez?
- balazse246
Cel mai probabil aplici "TVA la incasare", in acest caz scoti bifa de la "TVAi".
Da, sunt la TVA la incasare.balazse246 scrie: ↑Dum Noi 23, 2025 10:33 am Cel mai probabil aplici "TVA la incasare", in acest caz scoti bifa de la "TVAi".
Multumesc, o sa incerc.