Pagina 1 din 1

NOTA DE PLATA BACSIS

Scris: Dum Feb 12, 2023 8:56 pm
de popac29
Exista posibilitatea ca la publine sa se introduce direct generat din nota de plata rubrica cu procent 5%,10%,15% si rubrica goala in care introduce clientul cu pixul bacsisul daca nu opteaza pentru niciuna din variante ?
Totodata ma confrunt cu problema actuala in care un client plateste cu cardul dar bacisul il lasa numerar .Comanda astfel mi se transfera pe card cand se ichide cand in fapt este o incasare mixta(card si numerar) nu separat card nota de plata si numerar bacsis .Cum gasesc rezolvare in acest sens ?Multumesc .

Re: NOTA DE PLATA BACSIS

Scris: Lun Feb 13, 2023 10:05 pm
de tomac
De ce procente predefinite? Că sunt curios de unde le scoateți? Legea nu spune de procente predefinite. Legea spune că firma va prezenta nota de plată unde clientul poate trece el procentul - acesta fiind maxim 15% sau poate trece o sumă fixă. Așa că dacă eu vă sunt client și vreau să las 4,68% bacșiș ceea ce pot face în mod legal și dvs îmi impuneți 5% minim, este o problemă zic eu.

Re: NOTA DE PLATA BACSIS

Scris: Mie Feb 15, 2023 6:54 pm
de popac29
Procentele sunt pentru prenota ca recomandare pentru client si nu i se imputa clietului nimic atata timp cand nu doreste sa lase .Majoritatea programelor ofera in prenota o recomandare de tips de 10% good si 15% super alaturi de spatiu liber in cazul in care opteaza pentru o alta valoarea de tips .Publine nu are acesta varianta .Astfel usuram cu casutele in prenota situatia si clientul stie valoarea mesei servite alaturi de o recomandare de tips cum a zis 10%/15%/casuta goala si trece el daca vrea alta suma sau nimic si nu lasa tips. Cealalta problema este legata de incasarea mixta .Exista situatia in care clientul plateste cu cardul dar lasa tipsul cash sau invers.Aceasta este o incare mixta iar in publine cand inchid bonul mi-l inchide pe card,cat si transferul mai departe catre saga este tot card ,cand in fapt tipsul este separat cash sau invers .

Re: NOTA DE PLATA BACSIS

Scris: Mie Feb 15, 2023 8:28 pm
de balazse
Desi nu am avut tangenga cu PubLine, totusi unde apare ca se inchide pe "card".
La incasarea bonului se poate alege metoda de incasare, si se poate incasa partial pe numerar, card.

Re: NOTA DE PLATA BACSIS

Scris: Mie Feb 15, 2023 8:38 pm
de pascutac
@popac29 Incasarea bonului se face prin adăugarea sumei parțiale pe card, iar diferența pe numerar.

Re: NOTA DE PLATA BACSIS

Scris: Mie Feb 15, 2023 10:14 pm
de popac29
Asta stiu ce spuneti .Problema mea este ca eu am format cate un client pentru fiecare tip de incasare .Eu vanzarile de numerar le am pe clientul numerar-restaurant si cele de card -card restaurant cu conturile aferente, la fel la glovo,bolt si taz asttfel incat sa pot urmari pe fiecare mod de incasare .Transferul mi-l face in saga mai departe pe fiecare mod de incasare si este usor de verificat si urmarit .In schimb atunci cand am o incasare mixta stiu cum sa inchid bonul fiscal ca incasare mixta card si numerar problema este mai departe in saga ca imi permite sa zic ca este ori card restaurant pro numerar restaurant .Cum il departajez mai departe petru verificare si transfeul de date in saga
?

Re: NOTA DE PLATA BACSIS

Scris: Joi Feb 16, 2023 9:21 am
de pascutac
Din punctul meu de vedere era mai simplu să aveți un singur client(de exemplu RAPORT Z), iar la modalități de plată să adăugați pe lângă Numerar, Card (acestea se vor folosi pentru încasările din restaurant) și metodele Tazz Card, Glovo Numerar, Bolt Food Card și Glovo Card. Astfel la transfer în SAGA se pot seta analitice la nivel de incasare (Numerar-5311.1, Card-5125.1, Tazz Card-5125.2, Glovo Numerar 5311.2, etc.), se pot urmări vânzările pe fiecare metodă în parte și se pot încasa mixt pe mai multe metode.