Saga WEB

Aici scriem despre SAGA WEB, oferim feed-bak despre interfață, mod de operare, etc.
poenare877

Re: Saga WEB

#31 Mesaj de poenare877 »

BUNA ZIUA SUNT UN UTILIZATOR AL PROGRAMULUI SAGA
AM FACUT DECLARATIA 700 PT O FIRMA DE LA TVA TRIMESTRIAL LA LUNAR
LA ANAF APARE MODIFICAREA
LA MINE PRIMA LUNA DIN FIECARE TRIMESTRU ESTE INACTIVA INCLUSIV IANUARIE
VA MULTUMESC ANTICIPAT

balazse246

#32 Mesaj de balazse246 »

Si consideri ca este usor de utilizat ceea ce ai postat integral cu majuscule?
Stii ca in mediul online, daca scrii astfel, inseamna ca urlii la cel cu care doresti sa comunici?
Daca rescrii postarea, poate vei si primii un raspuns.

poenare877

#33 Mesaj de poenare877 »

Buna ziua scuze nu am stiut sunt de moda veche am facut declaratia 700 cu schimbarea perioadei de raportare tva de la trimestru la luna la anaf este corect iar la mine in program cind vreau sa dau ianuarie apare inactiv februarie este activ
va multumesc anticipat

balazse246

#34 Mesaj de balazse246 »

Ce inseamna ca "apare inactiv"?
Daca mergi la "inchidere luna" si in partea dreapta sus apare "februarie 2025" inseamna ca ai validat luna ianuarie 2025.
Dar ce legatura are asta cu D700 si inchiderea de luna?

oargam

#35 Mesaj de oargam »

Verificati setarea modului de plata al TVA din ecranul de configurare societati. Daca plata TVA-ului se face lunar (conform a ceea ce ati modificat prin D700) trebuie sa aveti bifa pusa la lunar. Probabil a ramas bifa pusa la trimestrial.

poenare877

#36 Mesaj de poenare877 »

buna ziua selectez luna la jurnale si ma duc pe decont de tva si apare decembrie 2024 ma fixez pe ianuarie 2025 si nu merge decit pe febrarie

balazse246

#37 Mesaj de balazse246 »

Pentru poenare877
La inceput nu ai mentionat nimic de TVA. Pana la urma ce ai modificat? La TVA ai trecut de la "lunar" la "trimestrial"?
Daca da, atunci mergi la "administrare" -> "configurare societati" -> in partea stanga-jos ai butonul "D700, impozit si TVA" ai adugat o pozitie noua pe tip "inregistrare in scopuri de TVA lunar", iar la "data" ai trecut "01.01.2025" si ai salvat?
Cand ai iesit de acolo, ce apare bifat la "modul de plata a TVA-ului", lunar cumva?
Daca da, atunci trebuie sa fie ok acum.

poenare877

#38 Mesaj de poenare877 »

ok multumesc din suflet

pintiliec532

#39 Mesaj de pintiliec532 »

Buna ziua,
Sunt admin_ul unei societati,care are 4 puncte de lucru (magazine/comert cu amanuntul) in 4 orase diferite si ma bag si eu in seama pe aceasta platforma cerand ajutor. Contabila noastra care ar trebui sa se ocupe de partea aceasta,nu are nici un fel de inclinatii (nu ca eu as avea ,dar ma mai descurc...)in domeniul tehnologiei calculatoarelor,fapt ce ma obliga sa ma descurc eu cum pot...
Pe 3 calculatoare avem licente pt stocuri,iar pe al 4_lea avem atat licenta pt stocuri cat si pt contabilitate. Pana acum,bazele de date lunare de la cele 3 puncte de lucru ,au fost importate pe Email la calculatorul principal( 4), insa mai nou ,apare o avertizre cum ca acest lucru se va putea face doar prin SAGA web. Va rog,ajutati-ma sa fac acest lucru,pas cu pas ,astfel incat sa pot rezolva acest neajuns!Inteleg din comentariile de mai sus ,ca nu e neaparat obligatoriu folosirea SAGA WEB,mai ales ca e si mai greoi de lucrat in acest mod...ARU !!!

balazse246

#40 Mesaj de balazse246 »

Ai doua optiuni:
- treci la Saga WEB, astfel o data ce s-au incarcat datele pe WEB conectarea la baza de date se va face de oriunde printr-un browser;
- alegi un calculator care sa fie server, creezi o retea VPN, si de pe restul statiilor te vei conecta la server (pe acele statii vei trece la "client-server client").
Fiecare dintre ele au pro si contra, pe care le analizezi si decizi care iti convine.

pintiliec532

#41 Mesaj de pintiliec532 »

Ok,am priceput si voi incerca sa vad ce-mi iasa !
In principiu,cred ca am nevoie de Saga WEB doar pt a importa datele de la cele 3 puncte de lucru ...
Multumesc mult !

balazse246

#42 Mesaj de balazse246 »

Cred ca este o mica confuzie.
Daca trec la Saga WEB nu o sa mai faci import de date, ci o sa lucrezi pe aceeasi baza de date (la fel ca si in varianta VPN).

dragosm683

#43 Mesaj de dragosm683 »

Eu am la societate 3 calculatoare dintre care unul e server.Nu pot accesa programul web de pe celelalte 2 desi sunt in retea, oare cum as reusi sa fac asta ? Poate ma ajuta cineva.Multumesc.

balazse246

#44 Mesaj de balazse246 »

Ceva nu ii in regula cu cele postate.
Zici ca ai trei calculatoare, din care unul functioneaza ca si server, iar doua ca si client. Dupa care zici de WEB, care nu are legatura cu reteaua locala.
Trebuie notat setarile de pe server si trecute ca si conexiune la cei de tip client.
Totusi trebuie sa te asiguri ca pe server ai IP fix.

stroer1948

#45 Mesaj de stroer1948 »

pintiliec532 scrie: Mar Mai 06, 2025 12:14 pm Buna ziua,
Contabila noastra care ar trebui sa se ocupe de partea aceasta,nu are nici un fel de inclinatii (nu ca eu as avea ,dar ma mai descurc...)in domeniul tehnologiei calculatoarelor,fapt ce ma obliga sa ma descurc eu cum pot...
Pe mine m-a socat mult prea tare chestia asta, incat sa ma abtin. Domnu' admin, daca vi se strica un frigider tot pe contabila o puneti sa verifice freonul? Presupun ca si la masinile firmei, tot contabila schimba filtrele si distributia :lol:

dragosm683 scrie: Mar Mai 06, 2025 1:28 pm Eu am la societate 3 calculatoare dintre care unul e server. Nu pot accesa programul web de pe celelalte 2 desi sunt in retea, oare cum as reusi sa fac asta ? Poate ma ajuta cineva.Multumesc.
In varianta WEB nu exista server, pt ca toate datele sunt gazduite de SAGA, si toate calculatoarele care se conecteaza sunt in mod client. Probabil ca nu aveti varianta WEB.

Scrie răspuns