NOUL SAGA WEB

Aici scriem despre SAGA WEB, oferim feed-bak despre interfață, mod de operare, etc.
balanr227

Re: NOUL SAGA WEB

#16 Mesaj de balanr227 »

Deci mie tot nu mi-e clar practic daca eu aveam saga PS si imi tineam eu singur contabilitatea, acum trebuie sa sar de la 300 de lei la 1200 de lei da ? Pentru ca altfel cum pot sa fac ? Daca imi urc acuma in web si sa zicem ca imi iau o licenta de 500 de lei doar saga web (fara desktop) cel putin pe moment nu voi mai putea face salvari / importuri de date.

Deci practic ... daca se intampla ceva desi dau multi bani (sa zicem cei 500 de lei) nu raman cu nimic. Nu mai zic ca nu stiu care e SLA-ul si ce fac daca nu pot sa accesez datele.

Iar daca dau 1200 ... n-am facut nici o treaba ca desi am 10 licente web folosesc doar 1.

Mie mi se pare ca treaba e gandita strict pentru firme de contabilitate si nu si pentru utilizatori independenti ...

Ca ar trebui sa existe si o varianta un desktop cu o licenta web pt cei individuali ... ce sa fac cu 10 licente web ?

ciucam544

#17 Mesaj de ciucam544 »

Cum ati ajuns la concluzia ca platiti 1200 lei. Exact, la ce va trebuie 10 licente web?
Daca (inca) aveti SAGA P.S. Contabilitate acum devine SAGA P.S. WEB3 deci 600 lei, pachet care include o singura licenta SAGA P.S. Desktop si 3 licente Saga WEB. Asta e singura scumpire, cumularea pachetelor Contabilitate cu Stocuri. Dar asta, doar de la prelungurea licentei, la care se calculeaza si o reducere. Deci 550 lei.
balanr227 scrie: Dum Dec 07, 2025 4:19 pmNu mai zic ca nu stiu care e SLA-ul si ce fac daca nu pot sa accesez datele.
Acum permitetimi sa fiu un pic sarcastic si ironic, dar mai in gluma. Faceti exact ce faceti cand nu merge cloudflare sau google. :wink:

pavelp838

#18 Mesaj de pavelp838 »

@ciucam544, o licenta saga desktop (ctb+stocuri) costa 1200 lei (minus 10% daca o reînnoiești înainte de a expira). La aceasta licență primești 10 CUI-uri web.
pt cazul de mai sus, un singur utilizator, un singur cui, do the math, omul nu are nevoie de web si nici de 10 licențe web ca nu are 10 firme.
pt un caz cu un singur cui, 5 utilizatori, do the math again (1200 x 5).

Iar cand pica cloudflare poate nu pot accesa tiktok-ul / facebookul. de facturat pot factura si nu stau clienții după mine sa mă înjure. îmi pot face NIR-uri, foarte posibil merg si serviciile ANAF.

Sper ca e clar pt toată lumea ca varianta desktop rămâne doar pt cei cu un singur utilizator+un singur cui care vor avea un cost fix de 100 lei pe luna licență.
Restul lumii schimba programul sau vor trece forțat la saga web, licențierea desktop devenind prohibitiva.

pavelp838

#19 Mesaj de pavelp838 »

balanr227 scrie: Dum Dec 07, 2025 4:19 pm Deci mie tot nu mi-e clar practic daca eu aveam saga PS si imi tineam eu singur contabilitatea, acum trebuie sa sar de la 300 de lei la 1200 de lei da ? Pentru ca altfel cum pot sa fac ? Daca imi urc acuma in web si sa zicem ca imi iau o licenta de 500 de lei doar saga web (fara desktop) cel putin pe moment nu voi mai putea face salvari / importuri de date.

Deci practic ... daca se intampla ceva desi dau multi bani (sa zicem cei 500 de lei) nu raman cu nimic. Nu mai zic ca nu stiu care e SLA-ul si ce fac daca nu pot sa accesez datele.

Iar daca dau 1200 ... n-am facut nici o treaba ca desi am 10 licente web folosesc doar 1.

Mie mi se pare ca treaba e gandita strict pentru firme de contabilitate si nu si pentru utilizatori independenti ...

Ca ar trebui sa existe si o varianta un desktop cu o licenta web pt cei individuali ... ce sa fac cu 10 licente web ?
Veți putea folosi saga desktop (probabil 2-3 ani pana când va dispare, e destul de clar ce se intampla), o singura licență completa (stocuri+contabilitate), 1200 lei minus 10% discount daca reînnoiți înainte de expirare.

capatanac

#20 Mesaj de capatanac »

Puteti achizitiona o singura licenta ca si pana acum, cu 500 lei/an. Majorarea de tarif vizeaza contabilii/cabinetele de contabilitarte care aveau multi clienti si plateau tot 550 lei ca si firma dvs . Acum s-au facut pachete in functie de numarul de coduri fiscale la care se tine contabilitatea. Mi se pare corect si normal.

ciucam544

#21 Mesaj de ciucam544 »

Sunteti incredibil! Va rog frumos nu mai raspanditi informatii false sau pe jumatate!
Imagine
Deci acel tabel cu licente este PE LANGA METODA DE LICENTIERE ACTUALA. Este optional. SagaC sau SagaPS "normale" se cheama SAGA WEB 3. Vedeti calculatorul de preturi.

tomac

#22 Mesaj de tomac »

Chiar așa. pavelp838 - dacă mai continuați să postați așa, informații care sunt false, exagerate, poate că ar cam trebui să luați o pauză de la forum, pentru că nu contribuiți decât cu mizerii. Nu doar că faceți afirmații incorecte și nesusținute, dar o faceți la modul tendențios.
Sunteți, cred, a 3-a persoană care primește de la mine un avertisment public. Asta în 20 de ani. Dacă veți continua așa, vă anunț de pe acum că vă restricționez accesul la forum pentru o perioadă. Poate vă reveniți după aceea. Poate reușiți să înțelegeți ce scrie în mailurile trimise de firmă și ce scrie pe site.
Asta cu accesul la internet e bomboana de pe tort. E-factura e offline, nu? Primirea de facturi prin e-factura e tot off-line? Sau pachetul VIDA când se va implementa va fi, tot off-lien, nu?
A picat cloudflare o jumătate de zi în ultimii 5 ani și acum avem motiv să ne plângem.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

balanr227

#23 Mesaj de balanr227 »

ciucam544 scrie: Dum Dec 07, 2025 4:38 pm Cum ati ajuns la concluzia ca platiti 1200 lei. Exact, la ce va trebuie 10 licente web?
Daca (inca) aveti SAGA P.S. Contabilitate acum devine SAGA P.S. WEB3 deci 600 lei, pachet care include o singura licenta SAGA P.S. Desktop si 3 licente Saga WEB. Asta e singura scumpire, cumularea pachetelor Contabilitate cu Stocuri. Dar asta, doar de la prelungurea licentei, la care se calculeaza si o reducere. Deci 550 lei.
balanr227 scrie: Dum Dec 07, 2025 4:19 pmNu mai zic ca nu stiu care e SLA-ul si ce fac daca nu pot sa accesez datele.
Acum permitetimi sa fiu un pic sarcastic si ironic, dar mai in gluma. Faceti exact ce faceti cand nu merge cloudflare sau google. :wink:
Atunci e ok, si multumesc si pentru poza pentru ca nu am vazut ca e PE LANGA modul de licentiere actual (n-am fost atent si am citit doar tabelul).

Ms.

carebas

#24 Mesaj de carebas »

asa e .. firmele nu isi lasa datele in cloud la saga cand nu ai un contract clar de asistenta sau siguranta a datelor.. si apoi cine stie cine si unde pot ajunge pe alte maini.

stroer1948

#25 Mesaj de stroer1948 »

Am rugamintea sa imi oferiti mai multe clarificari la cateva intrebari:
1. Inteleg ca nu se va renunta la Saga Desktop, nici acum si nici in viitor, insa nu se vor mai aduce îmbunătățiri. Citeam si pe blog, despre initiativa ANAF de a permite descarcarea fisierelor din casa de marcat din SPV.
Se vor mai introduce pana la urma îmbunătățirile esentiale (declaratii noi: exemplu fictiv, pentru curieri, pentru evidentiere taxa colet extracomunitar de 25 lei, import case de marcat din SPV) ?
Pentru ca daca nu se vor mai introduce optiuni esentiale o sa fie destul de greu sa ramanem pe desktop.

2. Despre costuri si functionalitati WEB. Varianta WEB nu contine 2 functii foarte importante in cazul meu: import facturi din platforme eCommerce si import facturi din FGO.
Am mai multi clienti cu care lucrez in sistem WEB si functioneaza foarte bine si din motivele de mai sus se lucreaza pe varianta desktop cu baza de date WEB (este vorba de magazine online, cu clienti externi care nu se declara in SPV, asa ca e nevoie si de import din platforme si de import din FGO).
Pana acum, nu mi-a fost greu sa ii conving sa cumpere o licenta desktop, pe sistemul ca oricum trebuie sa cumpere un program de facturare. Acces in WEB le dadeam eu, ca oricum am sloturi nefolosite, iar ei isi cumparau doar varianta Stocuri, care cu reducere (ca detineam mai multe licente) era de 180 lei/an.
Acum, cea mai ieftina varianta care sa ofere acces si la desktop este SAGA WEB 3 - 600 lei/an, cost care este mult peste alte programe de facturare. In aceste conditii aveti o estimare pentru cand se vor introduce cele 2 functii si in WEB ?
Sau de ce nu, daca se va lua in calcul si introducerea unei aplicatii de facturare Desktop (pe sistemul saga stocuri).

3. Browser recomandat: referitor si la ce scriam mai sus, accesul prin browser mi se pare destul de greoi, atat mie cat si celor carora le-am prezentat varianta WEB.
Exemple: selectarea conturilor/articolelor in ecranul de import facturi functioneaza mai greu in browser decat in desktop
operarea cu ajutorul tastelor, nu functioneaza intotdeauna in web
in desktop, la operarea registrului de casa din taste, totul se face instant si cursiv, ALT+A, ALT+D, Enter, cont, enter , enter, ALT+S. In web insa, cu cat cu cat ai viteaza mainilor mai mare, cu atat sunt sanse mai mari sa nu mai functioneze scurtaturile sau sa interfereze cu alte scurtaturi ale browserului.
in deskto, ca sa ma deplasesz pe linie, folosesc enter. in web, deplasare cu enter are un delay destul de mare.
Desi mie nu mi s-a intamplat si nici nu am reusit sa reproduc, am avut un client care mi-a zis ca i s-a ster o factura emisa salvata, dupa ce a dat Back in browser

4.factura.ro - de ce nu se pot adauga linii si pe nedefinit ?

ciucam544

#26 Mesaj de ciucam544 »

1. Desktopul ramane pt. introducere date "manuala" la viteze mari. Import export foxpro inca ramane. Deci mereu "soap opera" la fiecare anunt Saga de directie comerciala.
2. eCommerce in interfata sagaweb exista. FGO este "divortat". A aparut factura.ro
3. Cum am descris si la pt.1
4. factura.ro e "nou nascut". Lasati-l sa creasca si faceti observatii constructive in functie de nevoi.

tomsaa

#27 Mesaj de tomsaa »

Buna ziua. Ce varianta de licentiere recomandati pentru o firma cu 2 puncte de lucru (vanzari cu amanuntul). In acest moment avem intr-o locatie 2 licente (1 server si 1 client) si in cealalta locatie 3 licente (1 server si 2 clienti). Bazele de date cunt separate pe cele 2 locatii. Multumesc.

hegedusa378

#28 Mesaj de hegedusa378 »

Am tot cautat in varianta SAGA WEB modul de importare a facturilor din SPV, poate nu il vad eu, din varianta desktop este ok, dar nu am inteles modul de a lucra cu acest import din varianta WEB, multumesc

ciucam544

#29 Mesaj de ciucam544 »

pt. Tomsaa - Testati sagaweb doar in browser de internet si vedeti daca sunteti un client multumit de acel produs. Daca nu considerati ca va este productiv, ramaneti fix la fel ca si pana acum, cate o licenta desktop pt. fiecare PC.
Daca insa sunteti multumit de lucrul cu sagaweb in browser atunci considerati sa treceti la un singur Pachet WEB3 sau Pachet WEB10 in functie de cate coduri fiscale migrati in web. Si atunci reduceti din cheltuieli.

pt. Hegedusa378 - La meniu > Operatii al patrulea de sus in jos imediiat sub Iesiri > e-Facturi
Ultima oară modificat Lun Dec 08, 2025 10:25 am de către ciucam544, modificat de 2 ori în total.

tomsaa

#30 Mesaj de tomsaa »

Pot avea 2 baze de date diferite pentru acelasi CUI in web? Ramanerea in varianta actuala presupune costuri de 3 ori mai mari.

Scrie răspuns