noul saga

Aici scriem despre SAGA WEB, oferim feed-bak despre interfață, mod de operare, etc.
albul498

noul saga

#1 Mesaj de albul498 »

Buna ziua,am o mica intrebare,am inteles ca saga c si safa ps in varianta veche nu o sa mai fie operabila?

tomac

Re: noul saga

#2 Mesaj de tomac »

Ba o să fie. De unde ați înțeles că nu o să mai fie operabile?!
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

nicolam76

#3 Mesaj de nicolam76 »

din mail.. de la firma unde scrie ca vor fi doar pana la mijlocul anului viitor actualizari pt saga desktop.. ca trebuie trecut pe web oric ca iti trebuie ori ca nu. nu mai fac actualizari...

ciucam544

#4 Mesaj de ciucam544 »

Opriti-va in a face afirmatii false! Cititi corect toata informatia!
Imagine
Efectiv dau indicatii ca la copii de clasa a IV-a

tomac

#5 Mesaj de tomac »

Oamenii care citesc un text fără să-l priceapă au o denumire aparte. Oamenii care citesc un text și nu-l pricep, dar insistă să exprime păreri despre el, sunt și ei ceva aparte. Din păcate aceștia sunt din ce în ce mai mulți. Apoi ne așteptăm să înțelegem acte normative ori alte chestiuni care sunt ceva mai complicate decât un text de două rânduri.

mantogp710

#6 Mesaj de mantogp710 »

Bine spus...

nicolam76

#7 Mesaj de nicolam76 »

ce inseamna functionalitati noi?.. de ex daca din ina 2026 se schiba declaratiile sau TVA.. astea se vor face sau nu?

tomac

#8 Mesaj de tomac »

Da. Actualizarea declarațiilor existente se va face în continuare.

albul498

#9 Mesaj de albul498 »

Multumesc pentru raspuns, am vazut tarziu si raspunsul domnilor de la saga

ioni459

#10 Mesaj de ioni459 »

Dar in situatia in care in 2026 vor apare si alte obligatii declarative fiscale/formulare vor fi introduse si actualizate si acestea?

pusus396

#11 Mesaj de pusus396 »

asta vom ghici.. ca nu este limpede. ce sunt "alte functionalitati"

voicui601

#12 Mesaj de voicui601 »

SAGA 50 accepta un numar mai mare de 50 de firme?
de exemplu daca am 55 de firme ce se presupune ...va rog un raspund
multumesc

herganiec

#13 Mesaj de herganiec »

mai cumpărați licente.
„Nu inteligența ne face mari, ci bunătatea inimii. Nu contează cât de mult știi, ci cât de mult bine faci.”

popescue517

#14 Mesaj de popescue517 »

Deci nu este obligatoriu sa migram la saga WEB

gabrielv

#15 Mesaj de gabrielv »

am avut instalat saga ps si in 28.12.2025 am facut greseala si am facut actualizare din program. dupa actualizare la deschidere mi-a cerut user si parola. nu am mai putut intra in program.

IATA MESAJUL CELOR DE LA SAGA.

Dragi colaboratori,

Așa cum v-am obișnuit la fiecare sfârșit de an, aveți în cele ce urmează direcțiile principale de evoluție a activității noastre pentru anul următor.

2026 va fi anul migrării în WEB

După un parcurs de mai bine de 6 ani, SAGA WEB a ajuns la finalul etapei de implementare și devine aplicația principala a companiei, împreună cu sateliții SAGA Facturare și factura.ro. Eforturile noastre vor fi direcționate cu prioritate pe această linie.

Programele desktop vor fi actualizate în continuare, dar nu vor mai primi funcționalitate noi, cu excepția celor aflate deja în lucru.

Aplicația SAGA WEB aduce o îmbunătățire majoră prin accesul de la orice calculator conectat la internet. De asemenea, reduce costurile cu echipamentele și personalul tehnic. Practic, nu vă trebuie decât un calculator conectat la internet pentru a accesa platforma. Interfața este identic funcțională cu cea din programele desktop, deci migrarea nu presupune niciun effort de adaptare.

Licentiere

ATENTIE LA ACEST ASPECT

Începând cu 06.12.2025 se cumulează licențele de contabilitate și stocuri pentru programele SAGA C și SAGA PS, deci va putea fi achiziționată doar varianta integrată. Procesul de cumulare va afecta și licențele existente în sensul că persoanele care au licență doar pentru contabilitate sau doar pentru stocuri vor primi licența integrată. De asemenea, dacă aveți licentă pentru contabilitate și stocuri, pentru același calculator, cu date diferite de expirare, se ia în calcul data de expirare cea mai mare.

Pe lânga modul de licențiere actual, se introduc următoarele tipuri de licențe noi:

Pachet
Licențe desktop
SAGA C sau SAGA PS
Licente web
coduri fiscale în SAGA WEB
Pret/an
(TVA inclus)
SAGA WEB 10 1 10 1 200 lei
SAGA WEB 20 1 20 1 800 lei
SAGA WEB 50 1 50 2 500 lei
SAGA WEB 1 0 1 500 lei
O licență SAGA WEB corespunde unui cod fiscal.

Licența SAGA WEB 1 este destinată firmelor care au evidență contabilă proprie, iar licențele SAGA WEB 10, SAGA WEB 20 și SAGA WEB 50 sunt destinate firmelor de contabilitate sau contabililor independenți.

ATENTIE LA ACEST ASPECT!!!
Licențele active la data de 06.12.2025 beneficiază de upgrade gratuit la noile pachete SAGA WEB, valabil până la data expirării. Puteti efectua upgrade-ul, din contul de utilizator, apăsând butonul "Upgrade gratuit".

Prețurile pentru achiziția licențelor noi sunt fixe. Se acorda o reducere de 10% doar în cazul prelungirii unei licențe, dacă aceasta este achitata înaintea expirarii. Aceasta regula se aplică pentru toate tipurile de licențe.

Se vor modifica termenii și condițiile licenței în sensul eliminării posibilității utilizării programelor de pe mașinii virtuale sau prin RDP, din nevoia de a igieniza zona de licențiere și de a elimina alternativele bizare la SAGA WEB. Acest mod de utilizare al programelor desktop va mai fi tolerat o perioadă, fiind blocat în a doua parte a anului următor.

Alte aspecte legate de SAGA WEB

Licențele SAGA WEB pot fi folosite atât pentru contabilitatea în partidă simplă, cât și pentru cea în partidă dublă, licențierea realizându-se relativ la codul fiscal.
Interfața SAGA WEB poate fi accesată de un număr nelimitat de utilizatori de la orice calculator cu internet, fiind necesară o singură licență.
Aplicația permite configurarea facilă a rolurilor și permisiunilor, asigurând că operatorii pot introduce date fără a altera documente, șterge informații sau modifica setări esentiale.
Datele sunt salvate zilnic în cloud.

ATENTIE LA ACEST ASPECT!!!

În situația în care licența nu se reînnoiește, accesul la date este permis în continuare, timp de un an, dar nu se mai pot opera înregistrări.
Accesarea bazei de date din SAGA WEB din programele desktop nu este recomandată, viteza de acces fiind dependentă de viteza conexiunii la net.

Scrie răspuns