AUTO_SAVE din SagaWEB

Aici scriem despre SAGA WEB, oferim feed-bak despre interfață, mod de operare, etc.
ciucam544

AUTO_SAVE din SagaWEB

#1 Mesaj de ciucam544 »

Ho Ho Ho ! Dragii mosului! - Asa ca de sarbatori am zis sa vin cu un mic ajutor pentru cei care incearca sa scape cat mai repede de griji si sa se preocupe mai mult de alte evenimente potrivite perioadei.

Cum de ceva vreme firmele in cloud SagaWEB au inceput sa urce in numar mai mare, iar grija lor este din ce in ce mai anevoioasa, am incercat sa automatizez o chestie simpla si anume descarcarea arhivelor zilnice asa cum se sugereaza si in conditiile de licentiere la punctul 7.6. Iar cum procedura din interfata web este foarte anevoioasa, necesitand multe clikuri, am construit un mic script sub forma unei extensii de browser de internet sa faca el descarcarile automat.

Este vorba de AUTO_SAVE din SagaWEB ( https://microsoftedge.microsoft.com/addons/detail/jlllnhpkbbincljdaimikndnclkhajlm ), care din pacate la publicare a fost recunoscut doar ca extensie de Microsoft_EDGE. Deci doar in acel browser poate fi instalat (incerc la urmatoarea versiune sa extind compatibilitea). Recomand folosirea browser-ului Edge in sesiune normala (nu privata) si setarea lui la descarcari sa fie deja configurata catre o cale fixa (adica sa nu intrebe mereu calea de salvare)
Imagine - Imagine - Imagine
Asta e tot, restul este foarte intuitiv: Va logati in SagaWEB pe societatea respectiva, eventual navigati la Administrare > Intretinere BD > Restaurari pentru a vizualiza cam cate Auto_salvari exista si perioada lor. Apoi dati click pe extensia AUTO_SAVE din SagaWEB din bara de comenzi si completati codul fiscal al firmei, tipul de contabilitate si perioada (care nu trebuie sa fie mai mare de o luna). Astfel extensia genereaza linkurile de descarcare ale acelor arhive si pot fi descarcate toate cu butonul de jos, sau individual pe fiecare dintre ele.
Imagine
Daca se genereaza linkuri la fisiere inexistente pe serverele saga, apare doar un mesaj in lista de descarcare "DownloadFirma.txt - Couldn't download - No file".
Astfel nu mai pierdeti timpul cu zeci de clikuri pt. a salva bazele din cloud pe cate o luna la fiecare societate.
E foarte posibil ca pe viitor aceasta extensie sa fie inutila daca pe pagina de Restaurare sa apara un buton care sa descarce automat toate arhivele existente in acel cont de societate sau o coloana de bifa pe fiecare salvare in parte, dar asta inca nu exista.

In incheiere va urez spor la descarcat, un craciun fericit si sarbatori lipsite de griji ! La Multi Ani!

Scrie răspuns