Buna ziua,
Avem urmatoarea situatie:
Pana la trecerea pe SAGA WEB lucram pe server local intrarile ( Nir-uri), Iesiri (facturi), bonuri de consum, rapoarte de productie, etc.
La sfarsit de luna exportam pe stick baza de date la firma de contabilitate care opera inchiderea de luna. Acest lucru se intampla din 2017 cand am externalizat serviciul de contabilitate.
Luni 26.01 a.c. am decis trecerea la SAGA WEB, iar firma de contabilitate ne-a trimis baza de date cu inchiderea lunii decembrie 2025.
La momentul listarii stocurilor de materii prime din SAGA WEB am constatat erori in ceea ce priveste cantitatea, coduri modificate, sau inregistrari care nu erau in baza noastra de date.
Erorile s-au putut evidentia si din NIR-urile tiparite pentru articole care acum au alte coduri:
EX: cod articol *90000010949* ( cod vechi) si acum cod nou: *T0000010 *pentru acelasi articol, acelasi furnizor.
Mai mult, am gasit in rapoarte de productie pe langa articolele normale si NIR-uri, facturi, etc. toate amestecate.
In acest moment pentru a putea lucra in continuare, am reinstalat baza de date pe server si astfel se pot compara cele 2 baze de date ( local si WEB)
Stie cineva cum se pot corecta erorile sau care este motivul pentru care avem aceasta situatie?
Multumesc.
Re: Eroare import baza date in SAGA WEB
-
tobosv790
Re: Re: Eroare import baza date in SAGA WEB
Manual. Bucată cu bucată pe baza inventarului faptic. Așa au făcut niște beneficiari de ai mei. După aceea nu mai sunt probleme. Se întâmpla acest lucru datorită importurilor (cel puțin așa ni s-a spus).
Va multumesc pentru sugestie.
Din pacate sunt mii de articole, vobim de productie unde avem mii de repere....
in plus ce facem cu articolele care atunci cand le vizualizezi, apar facturi, nir-uri si alte documente contabile fara legatura cu FISE ARTICOLE....
Din pacate sunt mii de articole, vobim de productie unde avem mii de repere....
in plus ce facem cu articolele care atunci cand le vizualizezi, apar facturi, nir-uri si alte documente contabile fara legatura cu FISE ARTICOLE....
-
tobosv790
Ai "mei" au 8900 articole. Le-au verificat pe toate. Nu la toate erau diferențe. Însă le-au luat la mână pe toate. Asta e.
Buna ziua,
Nu este vorba de doar de modificarea cantitati sau a codurilor unui articol.
Daca listezi un articol (EX: un semifabricat rezultat in urma unui raport de productie) iti apare acum pe langa datele reale si NIR-uri, bonuri de consum, alte articole din gestiuni diferite, facturi, ...
In mod normal nu ar trebui sa apara, nu?
Toata baza de date preluata de la firma de contabilitate este alterata.
Cum se poate repara?
Nu este vorba de doar de modificarea cantitati sau a codurilor unui articol.
Daca listezi un articol (EX: un semifabricat rezultat in urma unui raport de productie) iti apare acum pe langa datele reale si NIR-uri, bonuri de consum, alte articole din gestiuni diferite, facturi, ...
In mod normal nu ar trebui sa apara, nu?
Toata baza de date preluata de la firma de contabilitate este alterata.
Cum se poate repara?
-
tobosv790
Cred că trebuie să luați legătura cu cei de la [email protected] prin email.
Am intrat pe forum tocmai ca urmare a raspunsurilor lor....
(daca ma intelegeti).
Multumesc oricum pentru timpul acordat.
(daca ma intelegeti).
Multumesc oricum pentru timpul acordat.
Pai ce ati intrebat si ce raspuns ati primit. Ce vad eu aici este ca baza trebuie refacuta. Exportati din ambele baze in excel si acolo incepeti si filtrati si sortati. Dupa ce se face lista corecta se reimporta. Deci mai multe tabele trebuie corelate (si aici nu sunt expert ca inca nu am testat), toate din prima coloana de meniu a programului: Furnizori, Clienti, Gestiuni, Grupe, Tipuri articole/servicii, Articole, etc. La unele cum sunt Gestiuni sau Grupe, datele nu se pot importa, deci trebuie recreate in baza noua, de mana. Si la fel mai departe, cu intrari, iesiri, note contabile, etc. Si treaba se complica daca aveti si productie. Deci poate sa fie simplu sau complicat ca volum de munca si complexitate, in functie de logica informatiilor din acele baze. Faceti teste si incercati cu volum mic de informatie. Abia dupa ce reusiti sa faceti o baza comuna cu toate datele relevante si corecte in programul saga desktop, urcati baza in web.