SagaWeb - Functionalitate

Aici scriem despre SAGA WEB, oferim feed-bak despre interfață, mod de operare, etc.
leucel

SagaWeb - Functionalitate

#1 Mesaj de leucel »

Buna ,

Poate ar fi mai sigur si mai acceptat de catre utilizatori ca bazele de date sa ramana pe desktop si doar optional sa fie si in
oglinda in cloud ?!? iar bazele de date sa se sincronizeze la accesarea bazei pe net
Daca baza de date nu mai e pe desktop ci in cloud iar utilizatorul nu are net cateva ore sau chiar apar erori in cloud cum
mai lucreaza ?!? sau mai grav cum se mai poate reface baza de date ?

tomac

Re: SagaWeb - Functionalitate

#2 Mesaj de tomac »

Repet aici: nu sunteți obligat să migrați în WEB.
Și ceea ce doriți nu se poate. Asta cu nu are net câteva ore, cum lucrează, e ca și cum aș întreba - dacă nu aveți curent cum lucrați?
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

eftimiea71

#3 Mesaj de eftimiea71 »

buna ziua,
Pentru a trimite clientilor facturile prin e-mail, inainte de a trece pe web, se setau adresele de email la fiecare client, in meniul clienti. Dupa trecerea la SAGA WEB, se pot trimite email-uri catre clientii care aveau adresa de email introdusa inainte de migrare pe web, insa la clientii nou introdusi se pare ca nu mai functioneaza. Chiar daca se intra la "Adresa de livrare" in meniul "Clienti", si se seteaza acolo adresa postala, numar de telefon, adresa de email, totusi nu pleaca mesajele. Raspunsul este ca trebuie introdusa adresa de email in meniul Clienti...
Va rog, cine stie unde se poate completa adresa de email la clienti, pentru a putea trimite facturile sa ma ajutati.

Multumesc

eftimiea71

#4 Mesaj de eftimiea71 »

Multumesc, rezolvat, gasit locul unde se introduce adresa de email...

bogorina426

#5 Mesaj de bogorina426 »

Buna ziua, @eftimiea71
oare folositi cumva contul de google/gmail?
incerc si eu sa trimit facturile catre clienti pe mail direct din SAGA, insa nu ma descurc la setarile din Administrare BD - email.
Multumesc!

tomac

#6 Mesaj de tomac »

@bogorina426 - consultați informațiile de aici - https://manual.sagasoft.ro/sagac/topic-84-intretinere-bd.html secțiunea "Mail".
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

redium709

#7 Mesaj de redium709 »

Bună seara!

Am migrat ieri o societate în SagaWeb și acum nu le mai pot accesa pe celelalte de pe laptop. Îmi cere parola. Nu merge cu ADMIN, nici cu parola +user.
Nu știu ce am greșit la migrare.
Vă rog să mă ajutați.
Mulțumesc!

ciucam544

#8 Mesaj de ciucam544 »

Separati societatea mutata in web de celelalte aflate local. Faceti un backup la folderul saga initial. Stergeti fisierul config.fdb din folderul saga si stergeti sau redenumiti folderul numeric cu societatea mutata in web. Redeschideti programul saga si lasati sa reindexeze societatile aflate local. Acum nu ar trebuii sa mai existe parola. Pentru societatea mutata in web instalati saga in alt folder (SagaCweb) si creeati firma din nou acolo, apoi o configurati sa se conecteze la sagaweb, adica adaugati in acel folder cheia .RSA si completati userul si parola necesara conectarii in tab-ul WEB. Daca nu va descurcati, lasati un contact whatsapp in privat.

vlasceanum963

#9 Mesaj de vlasceanum963 »

deja se complica lucrurile ... ajungem sa angajam informaticienti sa face o setare in conta.... Saga devine tot mai complicat... ba local ba web.... ce nu putea sa ramana ambele fara atatea setari si resetari... ne prindem urechile.. iar contact Saga ioc.

manolescum

#10 Mesaj de manolescum »

redium709 scrie: Mar Iul 21, 2026 7:54 pm Bună seara!

Am migrat ieri o societate în SagaWeb și acum nu le mai pot accesa pe celelalte de pe laptop. Îmi cere parola. Nu merge cu ADMIN, nici cu parola +user.
Nu știu ce am greșit la migrare.
Vă rog să mă ajutați.
Mulțumesc!

Buna ziua!
Cand vreti sa intrati de pe desktop intr-o firma care nu e migrata in web, la utilizator: ADMIN, iar la parola: (nu treceti nimic) dati enter direct (sau accesare cum scrie).
Sper ca ati reusit sa rezolvati pana acum.

Scrie răspuns