utilizare saga web direct in web, fara legatura cu desktop

Aici scriem despre SAGA WEB, oferim feed-bak despre interfață, mod de operare, etc.
lungocic272

utilizare saga web direct in web, fara legatura cu desktop

#1 Mesaj de lungocic272 »

Buna ziua,

Am achizitionat un pachet de licente saga (1desktop+3web).
Intentionez sa utilizez doar o licenta web pentru o firma nou infiintata.
Nu inteleg cum/daca pot incepe direct sa utilizez in web, fara sa mai leg/migrez ceva din varianta desktop (oricum, nu am ce sa migrez, nu am inregistrari/solduri; vreau sa le incep sa lucrez direct in web).
Mentionez ca lucrez pe un macbook cu sistem de operare iOS.

Multumesc!

balazse246

Re: utilizare saga web direct in web, fara legatura cu desktop

#2 Mesaj de balazse246 »

Dupa ce ai contul pentru firma respectiva, mergi pe web la configurare societati si introduci datele.
La "preluare date contabile" validezi cu luna cu care incepi sa utilizezi programul.

ciucam544

#3 Mesaj de ciucam544 »

Eu stiam ca trebuie sa urci o baza din programul de windows desktop pt. a avea acces la interfata programului din web. Altfel dupa logare nu apare societatea la care trebuie operat. (Poate s-a schimbat intre timp ?)

lungocic272

#4 Mesaj de lungocic272 »

Asa am aflat și eu, după ce am mai citit pe site-ul lor, ca trebuie sa urci o baza din programul de windows desktop pentru a avea acces la interfata programului din web.
Am tot încercat să folosesc direct web, dar corect, doar dupa logare nu apare societatea la care trebuie operat (adia butonul “conectare” nu este activ, nu pot să trec pe primul ecran).
In plus, fiind firma noua, nu am nicio baza de date de urcat, am vrut sa încep operarea direct in web.
Ideea este ca am cumpărat web, fiindca neavând Windows ca sistem de operare, am vrut sa evit sa mai cumpăr/instalez și Windows.
Oare licența aceea singura doar pentru web, cum funcționează fără desktop?
Suportul de la saga poate fi contactat doar prin e-mail sau au și chat sau număr de telefon?
Mulțumesc frumos!

ciucam544

#5 Mesaj de ciucam544 »

lungocic272 scrie: Mie Mar 18, 2026 10:03 amOare licența aceea singura doar pentru web, cum funcționează fără desktop?
Situatia aceea eu nu am ajuns niciodata sa o testez. Probabil ca acolo deja este baza creeata goala cu acel cod fiscal rezervat.
Altfel o sugestie buna ar fi ca la licentele web sa existe si un buton de generare baza daca nu exista deja in slotul rezervat, pe linga cel de anulare.
Totusi asta cumva ocoleste insasi ideea de pachet licenta pc + web, dar este exact pt. clienti ca dvs. care nu folosesc initial un pc windows.
PS: Totusi cred ca exista si o latura tehnica ce implica activarea cheii .RSA pentru licentele pachet, cheie care nu (cred ca) exista in licenta WEB1.

lungocic272

#6 Mesaj de lungocic272 »

Dupa ce am scris ultimul raspuns, am mai incercat inca o data si am reusit sa deschid web-ul direct (fara sa instalez desktop) si sa fac setarile necesare.
Multumesc foarte mult pentru toate raspunsurile! Zi cu spor!

Scrie răspuns