Migrare licente

zoldhegyii669

Migrare licente

#1 Mesaj de zoldhegyii669 »

Am trimis email si la Saga cu aceasta problema , dar poate stie cineva , pentru ca imi expira cateva licente saptamana viitoare .Exact in ce mod se prelungesc licentele web existente , avand in vedere ca au fost achizitionate pe variante de Saga C-conta in perioada diferite , concret am licente care expira in intervalul 20 Dec 2025 - 18 Sept 2026 . Ce inseamna Upgrade gratuit si cum pot de exemplu migra codurile fiscale de pe licentele achizitionate cate 3 , pe un upgrade de web20 , pentru ca am facut upgrade la o licenta desktop la web20 , dar nu se pot migra codurile fiscale deja alocate la o licenta. Eu am concret 7 licente achizitionate , daca e transforma toate la web3 asta este o suma mult mai mare decat achizitia de web20. Am achitat o proforma achitata pentru prelungirea unei licente SagaC-conta , care nu a prelungit licenta , nici nu s-a generat factura, deci ... mister

ciucam544

Re: Migrare licente

#2 Mesaj de ciucam544 »

Cum vad eu rezolvarea. Pe licenta care expira cel mai tarziu, adica cu perioada de valabilitate cea mai mare, upgradati gratuit la pachetul de licente web cel mai mare care sa acopere celelalte licente ale dvs.
Apoi faceti mail (pana la automatizare) cu instructiunile corecte. Pentru codurile fiscale cutare si cutare asociate la licentele respective (faceti lista) rog mutarea/asocierea la licenta cutare (pachetul cel mare).
Astfel la expirarea si/sau prelungirea licentelor nu platiti mai mult sau deloc, eliminand variantele inutile.

ciucam544

#3 Mesaj de ciucam544 »

Legat de automatizare. Pentru ca utilizatorul sa-si poata schimba singur codul fiscal (sa zicem de 2 ori pe o perioada de licentiere) o conditie este sa aiba slotul de licenta web gol. Adica dupa ce considera ca nu mai are nevoie de acele date din cloud, isi salveaza toate datele inapoi in PC si apoi sterge societatea de la Administrare. Astfel pe portal in contul saga, apare posibilitatea (un buton de stergere cod fiscal) sa schimbe codul fiscal (deci numai cand acel slot nu contine date de la vechiul cod fiscal).
Aceasta procedura poate fi facuta si pe baza de tichet/cerere si numarul de schimbari ramane la judecata SAGA in functie de "bunul simt" al licentiatului.
Ultima oară modificat Mie Dec 10, 2025 10:32 am de către ciucam544, modificat de 4 ori în total.

zoldhegyii669

#4 Mesaj de zoldhegyii669 »

Multumesc , asa am facut , am prelungit licenta cu valabilitate mai mare. Mai ramane sa trimit email.

zoldhegyii669

#5 Mesaj de zoldhegyii669 »

Legat de automatizare , daca am prelungit licenta , eu am inca 17 sloturi goale , iar din cate stiam nu poti sterge in cod fiscal dintr-o licenta , dar poate s-au schimbat lucrurile de cand am incercat eu ultima data.

ciucam544

#6 Mesaj de ciucam544 »

Pai acum dvs. nu puteti face nimic, decat sa stergeti datele dintr-un cod fiscal existent, la Administrare in browserul de internet. Si apoi daca va reconectati la acel cod fiscal apare mesajul ca nu exista baza urcata in sagaweb pentru acel cod fiscal. Aici vad eu logica sa vi se dea optiunea sa schimbati codul fiscal. Altfel toate schimbarile tehnice se fac de administratorul site-ului sagaweb (daca faceti cominicarea prin mail).

banciuh267

#7 Mesaj de banciuh267 »

Buna ziua ! Referitor la "Upgrade gratuit". Daca dețin 5 licențe desktop, si dau "Upgrade gratuit" web50(+50websaga) la fiecare obtin acces pentru 200 de coduri fiscale pe Saga Web ? Implica alte costuri suplimentare cele web50? Suntem firma de contabiliate. Mulțumesc!

ciucam544

#8 Mesaj de ciucam544 »

Nu detineti 5 licente desktop. De la inceputul anului ele s-au transformat in Pachete. O liceta de desktop s-a transformat in Pachet Web 3. Upgrade-ul este gratuit. Nu abonamentul. Adica perioada de timp care a mai ramas la trecerea de la un pachet inferior la un pachet superior este gratuita. Dupa, platiti pretul intreg al abonamentului pachetului respectiv. Deci da implica costuri mai mari. 5 Pachete Web 50 inseamna 5 licente desktop + 250 coduri fiscale web si costa 12.500 Ron pe an.

nicolam76

#9 Mesaj de nicolam76 »

banciuh267 scrie: Sâm Aug 08, 2026 11:00 am Buna ziua ! Referitor la "Upgrade gratuit". Daca dețin 5 licențe desktop, si dau "Upgrade gratuit" web50(+50websaga) la fiecare obtin acces pentru 200 de coduri fiscale pe Saga Web ? Implica alte costuri suplimentare cele web50? Suntem firma de contabiliate. Mulțumesc!
gata pomana.. acum pt fiecare firma si fără activitate e nevoie de licență online..
ai 5 licențe desktop x 3 (Web 3) = 15 firme online.. atât.. :(

petrusa615

#10 Mesaj de petrusa615 »

Buna ziua,
Daca detin o licenta desk-top si am ales 3 coduri fiscale pt varianta web, dar nu am primit mesajul (sau l-am ratat)cum mai pot realiza migrarea pt cele 3 CUI?

ciucam544

#11 Mesaj de ciucam544 »

Ce sa ratati ? Aveti sau nu cheia .rsa ? Clarificati situatiile comerciale numai pe mail la [email protected]

petrusa615

#12 Mesaj de petrusa615 »

nu am cheia...nu am primit mesaj cu ea.

balazse246

#13 Mesaj de balazse246 »

Pentru petrusa615
Verifica folderul "spam", sunt cazuri in care acolo intra e-mail-ul in cauza (nu cunosc cauza).
Sa ne zici de noutati.

Scrie răspuns