modificare pret achizitie !!!
modificare pret achizitie !!!
Buna,
In urma controlului de la Anaf, s-a descoperit ca un furnizor nu si-a inregistrat vanzarile, clientul fiind eu, pe langa multi altii !!! In p.v. de la Anaf dispune urmatoarele masuri:
a. Corectarea bazei de impozitare aferenta luniilor ( unde se regasesc facturile respective)
b. corectarea declaratiei 300 decont tva aferenta luniilor ( unde se regasesc facturile respective)
c.corectarea declaratiei 394 aferenta luniilor ( unde se regasesc facturile respective)
Am refacut declaratiile, am scos tva de la facturi, insa s-a modificat pretul de achitizie, si imi da diferente la stocul din balanta si situatia stocurilor. Stocul din balanta la pret de vanzare/ achizitie este mai mare fata de situatia stocurilor, cum as putea sa reglez stocul ca sa fie egal cu cel din situatia stocului ( acela fiind stocul real). Tin cantitativ valoric, la pret de vanzare, firma desfasoara activitatea cu amanuntul.
Astept pareri si sfaturi ! Multumesc
In urma controlului de la Anaf, s-a descoperit ca un furnizor nu si-a inregistrat vanzarile, clientul fiind eu, pe langa multi altii !!! In p.v. de la Anaf dispune urmatoarele masuri:
a. Corectarea bazei de impozitare aferenta luniilor ( unde se regasesc facturile respective)
b. corectarea declaratiei 300 decont tva aferenta luniilor ( unde se regasesc facturile respective)
c.corectarea declaratiei 394 aferenta luniilor ( unde se regasesc facturile respective)
Am refacut declaratiile, am scos tva de la facturi, insa s-a modificat pretul de achitizie, si imi da diferente la stocul din balanta si situatia stocurilor. Stocul din balanta la pret de vanzare/ achizitie este mai mare fata de situatia stocurilor, cum as putea sa reglez stocul ca sa fie egal cu cel din situatia stocului ( acela fiind stocul real). Tin cantitativ valoric, la pret de vanzare, firma desfasoara activitatea cu amanuntul.
Astept pareri si sfaturi ! Multumesc
Re: modificare pret achizitie !!!
Sunt facturi false? Demonstrat? Daca nu, tu nu trebuie sa faci nimic.
Furnizorul tau trebuie sa faca cele trei masuri dispuse de ANAF (impropriu spus corectarea D300 anteriaoare - e vorba de inregistrarea la D300 curenta a diferentelor la randurile de regularizari).
Furnizorul tau trebuie sa faca cele trei masuri dispuse de ANAF (impropriu spus corectarea D300 anteriaoare - e vorba de inregistrarea la D300 curenta a diferentelor la randurile de regularizari).
Da ei asa spun ca sunt false ( din moment ce furnizorul nu a inregistrat), demonstrat nu. Imi doresc sa nu le fac, darrrr asa imi scrie in pv, acum trebuie sa ma supun, ptr ca administratorul de origine turca, nu a avut obiectiuni, dar eu am, ca imi da peste cap tot ce am muncit pana acum.
Simplu - stornați factura inițială și o re-operați cu TVA inclus.
Dar faptul că ăla nu s-a înregistrat nu prea înseamnă că eu cumpărător nu am drept de deducere. Dacă a fost declarat inactiv și eu am cumpărat după acea dată, e altceva. Dar și aici e o întreagă discuție. Pentru că ANAF de fapt încasează de la cumpărători de bună credință taxele datorate de firme pe care nu a fost capabil să le identifice ca evazioniști.
Dar faptul că ăla nu s-a înregistrat nu prea înseamnă că eu cumpărător nu am drept de deducere. Dacă a fost declarat inactiv și eu am cumpărat după acea dată, e altceva. Dar și aici e o întreagă discuție. Pentru că ANAF de fapt încasează de la cumpărători de bună credință taxele datorate de firme pe care nu a fost capabil să le identifice ca evazioniști.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
daca procedez asa, nu imi mai apar diferente la stoc ? Pentru ca eu am facut altfel, am devalidat factura si am reintrodus fara tva, si de aici mi-a degenerat stocul.
Nu au cum să nu apară diferențe valorice la stoc. E normal să apară.
am rezolvat cu facturile, nu imi apar diferente in stoc, insa problema e ca trebuie sa fac rectificare la d394 si cum fac decont 300 ca sa le pot trimite la Anaf. Cunoasteti pasii care trebuie urmati?
Da. Stornați cu data curentă sau data dorită și la dată document completați cu data inițială a facturii. La fel și pentru factura introdusă ulterior, fără TVA.
Da asa am procedat, insa nu stiu daca procedez corect pentru rectificativa 394, am generat din nou decl.394 in lunile respective, dar cu factura nedeductibila si sa transmit online, apoi sa fac adresa catre ei ca am indeplinit masurile si sa atasez in spate jurnal de cumparari, registru jurnal, respectiv pe operatiile facute unde apare furnizorul, si decl.394 veche, ca cele rectificative se vad online.
Este ok asa??????
Este ok asa??????

Nu e nevoie să faceți adresă către ANAF că ați îndeplinit măsurile. Dacă nu le duceți la îndeplinire, următorul control vă poate face un cadou de 25000 lei.
le-am indeplinit si transmis online rectificativele, chiar nu mai doresc altul