necorelare solduri jurnale/balanta/decont
necorelare solduri jurnale/balanta/decont
Buna ziua.Avem pe rol un control de la finante pentru rambursare de tva si s-a constatat ca jurnalele de cumparari/sold balanta/suma declarata in decont, la contul 4426 nu coincide.Suma din jurnale coincide cu ce s-a declarat in D300, dar suma la ct 4426 din balanta difera fata de jurnal, in plus sau in minus si nu inteleg de ce.Cand merg pe fisa cont 4426 imi apare la sf de luna reglare tva neexigibila intrari cu monografia 4426=4428.TP cu suma care face reprezinta diferenta.Acum am sesizat aceste diferente si nu inteleg de ce programu face aceasta nota automat la fiecare inchidere de luna.Va rog sa ma ajutati ca inspectori ma intreaba de ce apar aceste diferente si nu stiu ce sa le raspund.Le-am explicat ca din program apare asa dar au zis ca asta nu este o explicatie sau o scuze pt ei.
Re: necorelare solduri jurnale/balanta/decont
Probabil ai operat/asociat gresit unele plati. Programul a sesizat la finele lunii si a facut acele reglari.
Banuiesca ca sunt diferente mici.
Banuiesca ca sunt diferente mici.
Sunt pana in 150 ron diferentele, insa mai pot face ceva in privinta asta?
Per total diferenta ajunge la 2000 lei aproximativ.
Cel mai probabil ai facturi de la furnizor care aplica TVA la incasare care ti-a facturat pe aceeasi factura atat sume cu TVA, cat si fara TVA.
Programul regleaza la sfarsti de luna ca valoarea TVA-ului de la facturilor neachitate care sunt cu TVA la incasare sa fie identic cu 4428.TP.
Sincer nu inteleg cum doar acum ai observat aceste diferente, la o adica trebuia sa verifici datele la fiecare decont, mai exact verifici ca rulajul 4426/4427 (care iti apar la "alte informatii") sa fie cele din D.300, precum TVA de plata sau rambursat sa iti bata la leu cu 4423/4424 (care iti apar la "alte informatii"), precum la inchidere de luna pentru TVA trebuia sa verifici notele contabile generate (s-au creat multe topic-uri la vremea respectiva despre TVA la incasare si despre reglari).
Programul regleaza la sfarsti de luna ca valoarea TVA-ului de la facturilor neachitate care sunt cu TVA la incasare sa fie identic cu 4428.TP.
Sincer nu inteleg cum doar acum ai observat aceste diferente, la o adica trebuia sa verifici datele la fiecare decont, mai exact verifici ca rulajul 4426/4427 (care iti apar la "alte informatii") sa fie cele din D.300, precum TVA de plata sau rambursat sa iti bata la leu cu 4423/4424 (care iti apar la "alte informatii"), precum la inchidere de luna pentru TVA trebuia sa verifici notele contabile generate (s-au creat multe topic-uri la vremea respectiva despre TVA la incasare si despre reglari).
Multumesc frumos pentru lamuriri.
Mai am o intrebare.Cum inregistrez o factura de achizite piese auto din China?Aplic un regim special?
Mai am o intrebare.Cum inregistrez o factura de achizite piese auto din China?Aplic un regim special?
Acea achizitie este import din cate stiu eu si trebuie procedat ca atare.