Stie cineva cum pot sa fac modificari in situatia cheltuielilor in avans deoarece imi corespunde cu contabilitatea doar valoarea de intrare si valoarea ramasa, nu si valoarea inregistrata?
Valoarea inregistrata difera de contabilitate, iar diferenta vine din 2013 si as vrea sa reglez si acest aspect dar nu stiu cum.
cheltuieli in avans
Re: cheltuieli in avans
La momentul inregistrarii acelor cheltuieli in avans ati avut astfel:
471 = 401 (discutam fara TVA ca sa prindeti principiul) pentru 120 lei pentru o perioada de 10 luni ca si chirie (de exemplu)
SAGA a impartit in 10 "rate" suma de 120 lei......12 lei/luna
Daca in balanta aveti sold la 471 = 70 lei, iar in modulul "cheltuieli in avans" aveti 72 lei, mergeti in Articole contabile si faceti o nota contabila de mana: 612 = 471 pentru MINUS 2 lei si veti aduce balanta la evidenta pe care o aveti la cheltuieli/venituri in avans.
Daca in evidenta cheltuielilor in avans spune ca mai aveti 12 lei, iar in Balanta la sold ca mai aveti 70 lei atunci faceti diferenta (70-12=58 lei) si faceti nota contabila de mana 612 = 471 pentru 58 lei.
Am luat exemnplul cu chiaria, putea sa fie foarte bine o prestare de serviciu, sau cheltuieli cu energia si apa (605).
471 = 401 (discutam fara TVA ca sa prindeti principiul) pentru 120 lei pentru o perioada de 10 luni ca si chirie (de exemplu)
SAGA a impartit in 10 "rate" suma de 120 lei......12 lei/luna
Daca in balanta aveti sold la 471 = 70 lei, iar in modulul "cheltuieli in avans" aveti 72 lei, mergeti in Articole contabile si faceti o nota contabila de mana: 612 = 471 pentru MINUS 2 lei si veti aduce balanta la evidenta pe care o aveti la cheltuieli/venituri in avans.
Daca in evidenta cheltuielilor in avans spune ca mai aveti 12 lei, iar in Balanta la sold ca mai aveti 70 lei atunci faceti diferenta (70-12=58 lei) si faceti nota contabila de mana 612 = 471 pentru 58 lei.
Am luat exemnplul cu chiaria, putea sa fie foarte bine o prestare de serviciu, sau cheltuieli cu energia si apa (605).
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
As vrea sa modific graficul de la cheltuieli in avans . Am un grafic introdus gresit, am mai mult cu o luna introdusa, iar sumele ramase nu se schimba prin modificare. Pot sterge si face din nou graficul corect chiar daca primele trei luni din an s-au operat note prin acest grafic. Sumele sunt corect, doar vreau sa modific timpul. Ce pot face?
Multumesc!
Multumesc!
Modificati sumele in modulul cheltuieli in avans (puneti data de inceput si data de sfarsit), faci stornarea pe care o considerati necesara si repuneti corect suma in ARTICOLE CONTABILE.
Ce considerati ca s-a trecut gresit stornati, modificati perioada in modulul respectiv si este in regula.
Ce considerati ca s-a trecut gresit stornati, modificati perioada in modulul respectiv si este in regula.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
Multumesc frumos!