inregistrari in 2016

petrusf

inregistrari in 2016

#1 Mesaj de petrusf »

Buna, as avea si eu cateva intrebari:
1. am inteles ca de la ultima actualizarea Saga se introduc bonurile cu RO la C-factura simplificata. Trebuie sa introduc fiecare bon, sau pot sa le cumulez pe o luna de la acelasi furnizor ( ma refer in special la bonurile de motorina) si sa fac o singura inregistrare pe luna?
2.pentru achizitiile animale cu Fila din carnetul de comercializare, este corect sa le cumulez pe o zi pe un borderou si sa le inregistrez pe O-borderouri ?
3. daca inregistrez File din carnete pentru furaje, o incadrez la O-Borderori sau la ce altceva?
Multumesc!

tomac

Re: inregistrari in 2016

#2 Mesaj de tomac »

1. Bon cu bon
2. Nu, filă cu filă pe fiecare persoană
3. Borderou sau carnet de comercializare e același lucru la intrări
De ce așa cum am scris mai sus? pentru acestea va fi obligatoriu să le declarați individual în D394 dacă sunteți plătitor de TVA.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

pislarum362

#3 Mesaj de pislarum362 »

La sectiunea I din D394 sunt doua pcte diferite : 1.4 achizitii...pentru care s-au primit facturi simplificate si 1.5 achizitii...pentru care s-au primit bonuri fiscale care indeplinesc conditiile unei facturi simplificate.
In aceste conditii introducem achizitia de combustil in baza bonului fiscal cu RO-ul cumparatorului mentionat ca tip document B sau C?

balazse

#4 Mesaj de balazse »

Daca este tiparit codul fiscal al clientului atunci pe C, in caz contrar pe B.

buzece

#5 Mesaj de buzece »

Buna seara

Avand in vedere inregistrarea pe fiecare persoana fizica care livreaza produse agricole( de exemplu fermierii persoane fizice ce livreaza lapte ) exista necesitatea operarii a sute sau mii de borderouri lunar ( pana acum operam un centralizator al acestor borderouri).Exista vreo solutie sa se importe inregistrarile in intrari dintr-un fisier de tip excel? Sau macar exista posibilitatea sa copiem lunar furnizorii ( tinand cont de faptul ca sunt acceasi) si sa modificam numai cantitatea de produse predata si eventual pretul?
Cum v-ati gandit sa procedati in aceasta situatie?
Multumesc anticipat

balazse

#6 Mesaj de balazse »

Daca te pozitionezi pe un furnizor si apesi pe "alt+copiere", dupa care "lipire" atunci se copiaza toata factura.
De altfel, eu tare sper ca pana pe 31.03.2016 se va modifica D.394, dar este posibil sa raman cu speranta.

iancun847

#7 Mesaj de iancun847 »

Buna ziua!
Am si eu o intrebare legata tot de declaratia 394, respectiv de inregistrari in 2016.
Cum inregistrez "incasarile din activități exceptate de la obligația utilizării aparatelor de marcat electronice fiscale'?
Pana acum faceam un centralizator si le inregistram la IESIRI in Bonuri.

Multumesc frumos!

buzece

#8 Mesaj de buzece »

Pentru balasze

Multumesc pentru raspuns ...dar nu am inteles .. practic ce fac

Adica... sunt in meniu intrari, ma pozitionez pe o intrare de la furnizorul pe care vreau sa- l copiez, dau alt+c , fac o inregistrare noua( prin adaug) si apas alt+p? Mie nu imi merge .... probabil ca nu am inteles exact cum.... ma intereseaza mult ... probabil nu am alta solutie sa copiez din luna in luna cele 400 de inregistrari...
multumesc anticipat pentru explicatii...

herganiec

#9 Mesaj de herganiec »

<ALT>+copiere acesta Imagine cu mouse-ul click
apoi
apesi cu mouse-ul butonul <lipire> Imagine

Hai spune ca ai reusit!
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

buzece

#10 Mesaj de buzece »

Multumesc...am reusit.. :shock: noroc de imagini- ele m-au ajutat

ionc

#11 Mesaj de ionc »

buna seara!
am tot cautat pe forum o solutie pentru problema mea insa nu am gasit ;
sper sa ma ajute cineva: am cumparat un program antivirus de la o firma, aceasta facturandu-mi programul respectiv si manopera pe aceeasi factura (ca au venit si au instalat antivirusul pe pc-urile firmei).
acum, eu am spart factura in doua:
I.- am inregistrat antivirusul
205=404
si
II. am inregistrat manopera
628=401

acum, in D394, cu toate ca am o singura factura pe acest furnizor programul imi raporteaza 2 facturi (asta pt ca am inregistrat si pe furnizor de imobilizari si pe furnizor cu toate ca scriu acelasi nr de factura, aceeasi data, aceeasi data scadenta;
in D394 in PDF nu pot modifica, din program iar nu pot modifica; cum sa fac?
multumesc!

herganiec

#12 Mesaj de herganiec »

..sa lasi toata valoarea doar pe antivirus.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

ionc

#13 Mesaj de ionc »

mersi mult, herganiec!
ps: ma bucur cand vad ca nu sunt singura fara somn! :D

butnari285

#14 Mesaj de butnari285 »

O achizitie de auto (pentru dezmembrari) cu contract de vanzare cumparare, cum se inregistreaza in intrari la "tip"? Cu "O" sau las libera casuta ca si la facturi?

butnari285

#15 Mesaj de butnari285 »

Nimeni? Nimic?

Scrie răspuns