Buna ziua! Nu imi dau seama ce nu am setat corect de nu mi se genereaza declaratia 390 pentru luna iulie. am avut o achizitie din franta ( factura cu tva 0). Am mai citit pe forum si scria ca trebuie sa bifez cu operatii in valuta la configurarea societatii. eu nu gasesc in aceasta versiune unde se poate bifa; (am active intrari-iesiri valuta ).
si mai am o problema si cu decl 300 pentru ca nu imi apare nimic la rubrica de achizitii intracomunitare.
va multumesc
declaratia 390
Re: declaratia 390
Deci, ai introdus factura, cu data de iulie 2024, la "intrari-valuta", la tip ai ales "T", la nivel de articol ai completat cota de TVA, precum la nivel de furnizor ai completat CIF-ul furnizorului si tara, precum l-ai si verificat, corect?
am reusit pana la urma. multumesc
acum am alta problema, tot cu intracomunitarul. am o factura cu tva 20%. am mai citit pe forum sa bag suma cu tot cu tva si sa las tva 0 . asta pot sa fac daca debifez T de la tip, dar in cazul acesta nu o mai gasesc in 390. sincer nu stiu cum sa o inregistrez sa fie corect.
Asa este corect si nu trebuie sa apara in 390.
IlieD537
Daca s-a facturat cu TVA, atunci nu este considerat o livrare intracomunitara de bunuri, ci o vanzare in tara, ca urmare este normal sa nu iti apara in D390.
Daca s-a facturat cu TVA, atunci nu este considerat o livrare intracomunitara de bunuri, ci o vanzare in tara, ca urmare este normal sa nu iti apara in D390.