PAUZA !

Scrie răspuns
Mesaj
Autor
Avatar utilizator
teodorg133
Mesaje: 993
Membru din: Mar Mar 11, 2008 12:00 am
Localitate: constanta

#151 Mesaj de teodorg133 »

Imagine

Imagine

Va multumim, dle.Paturcai, ca extistati si super acest inversunat si adevarat "off" pe care l-ati scos azi din dvs....ati exprimat tot ceea ce gandeam cu totii demult..ne-ati exprimat gandurile si offurile....eu , una , sunt alaturi de dvs. amandoi si de toti colegii mei, si percutez la tot ceea ce doriti sa intreprindem...sa ne apucam de treaba, dragilor !!!! :lol: :lol:
[color=red] "Visează ca şi cum ai trăi veşnic, dar trăieşte ca şi cum ai muri azi, căci nu contează anii din viaţa ta, ci viaţa din anii tăi".
[/color]
http://www.lumeaingerilor.ro/Home/tabid/36/Default.aspx

eugen01
Mesaje: 7018
Membru din: Mar Sep 02, 2008 12:00 am
Localitate: Bucuresti
Contact:

#152 Mesaj de eugen01 »

inca "diger" cele spuse de cei doi forumisti Saga.Tot la acel post de tv d-na Grapini chiar a pus o intrebare ipotetica ce ar fi daca, contribuabilii nu ar mai plati impozite...intreprinzatorii sa-si inchida afacerile, tocmai datorita atitudinii statului (nu zic neaparat al reprezentantilor statului).
Intr-adevar recurgerea la greve sau alte metode "in forta" nu dau legimitate cauzei sustinute, chiar daca e o cauza dreapta.Ba chiar da dreptul oponentului de a recurge si el la masuri de forta.Lasand la o parte faptul ca cineva din afara (CEDO sa zicem) s-ar recuza pe motiv de metode de "lupta".Se pare ca dupa 89 nu am obtinut decat dreptul la libera exprimare..nu si dreptul de a fi ascultati (ca si cetateni).Dialogul este solutia tuturor conflictelor, dar pentru asta trebuie sa existe 2 participanti.Statul uita (sau nu stie!) ca pana la urma existenta lui se bazeaza pe un contract, cei drept nesemnat, dar care este expresia unei vointe de a constitui impreuna o organizare sociala si creaza o obligatie RECIPROCA generala a tuturor fata de fiecare si a fiecaruia fata de toti.
Poate parea hilar, dar ma intreb din moment ce statul ne cere o gramada de licente (platite din banii nostri, dupa cum bine s-a subliniat)...ei bine..oare am putea cere ca cei ce lucreaza in aparatul de stat (mai ales cei alesi !!)...sa aiba o licenta in Contractul Social (J.J.Rousseau) ???

(imi cer scuze daca am raspuns pe langa topic....)

pintiliem
Mesaje: 212
Membru din: Sâm Oct 31, 2009 12:00 am
Localitate: Cluj-Napoca

#153 Mesaj de pintiliem »

O lectura din Jean Jacques Rousseau nu i-ar ajuta cu nimic pentru ca insasi ideea contractului social, in varianta propusa de Rousseau, este depasita de multa vreme de democratia moderna. Rousseau si-a imaginat o ordine bazata pe un pact social semnat de toti membrii societatii, care, in urma acestei decizii, sunt obligati sa se supuna vointei generale. Opiniile particulare sunt considerate periculoase, iar statul este autorizat sa-i supuna la constrangeri sau chiar sa-i condamne la moarte pe cei care le au. Nu stiu cum stau guvernantii la capitolul lecturi din filosofia politica, dar, cu certitudine, Emil Boc are lecturi consistente din Montesquieu, John Locke, Francis Bacon, Thomas Hobbes sau Machiavelli. A avut grija de asta mentorul sau, prof. univ. Vasile Boari.
Nu am o problema in a sustine un demers de tipul celui facut de Valentina Sgarbura si nici propunerea infiintarii unei asociatii care sa protejeze interesele de breasla nu este de respins cu conditia ca demararea lor sa fie nu o consecinta a unei reactii emotionale, ci rezultatul reflectarii obiective a realitatii. In relatia cu statul, nici obedienta si nici fronda nu sunt atitudini potrivite.
Citind textul lui PaturcaI, mi-as permite doua comentarii. Primul este referitor la sustinerea neconditionata a Valentinei Sgarbura. Este un gest suprem de prietenie, de care putini oameni sunt capabili. Cel de-al doilea comentariu se refera la neimplicarea statului in pregatirea profesionala. Aceasta afirmatie nu este tocmai corecta deoarece numeroase generatii au beneficiat de locuri la facultate bugetate si au primit burse de studiu sau de merit pe durata studiilor.

nesea
Mesaje: 222
Membru din: Vin Iun 13, 2008 12:00 am

#154 Mesaj de nesea »

Sunt de acord cu tot ce s-a scris pe acest topic.Sustin demersul doamnei Valentina si tot ce s-a propus!Nu stiu daca am acest drept.Nu am studii superioare.In perioada......am fost "contabil principal",acuma sunt doar "CONTABIL"Am o vechime de 44 ani. Sunt:Nese Ana Ligia,loc.Beius Jud.Bihor,Str.A.Vlaicu.Nr.4B Bl A4 apt.18

cretum
Mesaje: 810
Membru din: Vin Mai 04, 2007 12:00 am
Localitate: BACAU
Contact:

#155 Mesaj de cretum »

Cu toata inima sint de acord.---CRETU MARIA BACAU STR. ENERGIEI 37/A/14

muresans
Mesaje: 230
Membru din: Mar Aug 21, 2007 12:00 am

pauza

#156 Mesaj de muresans »

Ma alatur din tot sufletul initiativei D-nei VALENTINA SGARBURA dar nu stiu daca am dreptul deoarece eu sunt contabila de pe vremea.......cu 42 ani vechime.Va multumim ca incercati sa faceti ceva pentru aceasta meserie atat de umilita.Muresan Silvia Cluj Napoca Str.Alexandru Vaida Voevod Nr.66 SC.3 ET.2 aP.31.

paturcai
Mesaje: 8076
Membru din: Mie Feb 07, 2007 12:00 am

#157 Mesaj de paturcai »

Chestiunea cu noi suntem contabili cu studii medii.....este o chestiune nerelevanta in demersul colegei noastre si in general.
Ma intreb retoric: oare de la cine am invatat noi cei mai tineri contabilitate? De pe bancile scolilor pe care le-am urmat sau tot de la cei cu experienta? Fostul meu contabil sef - economist, cu studii superioare - era mandru ca un om cu studii medii i-a calauzit pasii in cariera de succes pe care a avut-o. De cate ori avea ocazia recunostea ca primii pasi - cei mai importanti dupa parerea mea - i-a facut calauzit de un contabil vechi, cu studii medii dar cu experienta mai multa decat avea el ani de viata biologica. Studiile superioare nu reprezinta un certificat privind profesionalismul ci mai degraba posibilitatea de a deschide si alte orizonturi in cariera aleasa; pana la urma experienta si autoperfectionarea raman de baza.
PintilieM spunea corect ca Statul a dat burse pentru pregatirea unora dintre contabili. Da, a dat! Si probabil ca va continua aceasta intreprindere. Cei care au obtinut acele burse nu vin la "sapa", si nici nu trebuie, ei urmeaza deobicei o cale a profesoratului sau a cercetarii in domeniile respective daca aleg sa mai profeseze sau sa cercetaeze in tara si nu raman speriati de ceea ce se intampla in tara, pe aiurea in lume.
Urmarind emisiunea la care colega Valentina a luat parte am descoperit un lucru absolut infiorator: dl. Dan Schwartz indemna pe contribuabilul nu-stiu-care sa nu faca demersuri singulare ci sa se adrese mai intai unui consultant fiscal; tot dansul recunostea ca onorariile pe care dansii le percep sunt "prohibitive" (lucru total neadevarat! sunt nesimtite si nu prohibitive). Ma intreb si eu: dansul inainte de a deveni consultant fiscal cu ce s-o fi ocupat?! Nu cumva a fost intai contabil?! Nu cumva "trambulina" catre "consultanta fiscala" a fost contabilitatea acum atat de hulita, si nepretuita? Cu cred ca da. Faptul ca acum un consultant fiscal te pune sa dai cu subsemnatul cum ca cele lucrate de tine, contabilul (aproape ca s-a demonetizat acest cuvant), sunt corecte si ca iti asumi raspunderea pentru cele inregistrate in scripte si in conturi frizeaza dementa. Eu muncesc, imi asum raspunderea si dl. consultant vine si isi ia onorarii "prohibitive". Ei au devenit o alta casta. Ei sunt un alt organism ei sunt mult mai bine pregatiti si stiu mai multe. Pana acum 3 ani, ma intreb cine le stia? Probabil ca le-am uitat pentru ca le-au luat ei.
Vreau sa scot in evidenta ca aceasta casta in formare (sa fim seriosi cu "o cere UE") are sustinere si are oameni care nu stiu daca se bazeaza exclusiv pe criterii profesionale sau cat se bazeaza pe latura mercantila a profesiei. Eu inclin catre latura materialista. Asa se intampla cand erai mic si la intrebarea ce vrei sa te faci raspunsul era: doctor, De ce? Pentru ca aveai castiguri asigurate si mari. Dar, fir-ar el de "dar" sa fie, un celebru autohton referindu-se la tinerii actori care se prezentau sa sustina examenul de intrare la Institutul de Teatru a spus catre unamic: Multi veniti, putini cu chemare! Da, cam asa sta treaba in orice meserie: daca nu ai chemare nu banul trebuie sa conteze, sau sa conteze dar nu mai mult decat devotamentul fata de meseria ta.
Imbatranesc?! Devin patetic! Opriti-ma!
Adevarul ca sunt mahnit. Sunt mahnit pentru ca nu suntem in niciun fel protejati. Sunt mahnit pentru ca mi-am adus aminte de o colega de-a noastra din Moldova (Bacau sau Iasi, nu mai retin) care a iesit cu ceva timp pe forum si era disperata pentru ca CECCAR filiala respectiva o dadu-se la Politie ca pe o infractoare pentru ca semnase nu-stiu-cate bilanturi si vaduvise "veniturile" CECCAR; la Politie a proba cu inscrisuri ca era angajata cu contact de munca la TOATE FIRMELE deci nu muncea la negru; au fost paralizati de ciuda cei de la CECCAR si dupa nici 2 ani vin 3 PD-listi sa ne pregateasca ceva: imposibilitatea de a mai profesa meseria noastra pe baza de contracte cu timp partial pentru ca CECCAR s-a plans ca nu mai are "cotizatii". De un organism ca asta avem nevoie care in loc sa ne apere ne da pe mana politiei? Numai faptul in sine pentru ca au putut sa faca asa ceva si as fi desfiintat acecasta organizatie. Si n-am sa imi schimb prea curand parerea nici despre consultanti si nici despre CECCAR: scopuri mercantile (au niste cotizatii pe masura "infumurarii" functiei pe care o au in Stat) si in rest nimic. Nimic!
Au fost ei comunistii si au stat aproape 50 de ani. Sa avem rabdare! Vom scapa si de acesti potentati! Rabdare.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

paturcai
Mesaje: 8076
Membru din: Mie Feb 07, 2007 12:00 am

#158 Mesaj de paturcai »

Si ca un argument decisiv in sustinerea celor scrise.
V-ati intrebat cati "sefi" au contabilii?
Banuiesc ca nu ati stat niciodata sa numarati cu exactitate in fata catora raspundem:
- investitori/asociati/patroni
- consultanti fiscali (mai nou)
- administratia financiara
- directia de taxe si impozite locale
- casa de pensii si in general asimilate (somaj, sanatate, etc); se pare ca, mai nou, au inceput controale tematice de la casa de sanatate pentru a vedea cum se calculeaza concediile medicale
- garda financiara cu derivatele (de mediu, curte conturi, etc)
- politia economica a Ministerului de Interne
- politia economica a primariilor
Astept ca lista sa continue..........
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

eugen01
Mesaje: 7018
Membru din: Mar Sep 02, 2008 12:00 am
Localitate: Bucuresti
Contact:

#159 Mesaj de eugen01 »

am amintit de Contract doar pentru ca e vorba de reciprocitate si tratament egal in fata legilor.Sunt curios cate somatii (ca sa nu mai vorbesc de popriri sau amenzi!) s-au trimis la acele entitati economice unde este statul actionar majoritar.Acolo unde sunt cateva zeci sau chiar sute de angajati pentru care nu s-au platit (si nici nu se platesc!) contributiile.Sume ce in mod cert vaduvesc Bugetul de pensii.Legitime sunt doar legile pe care le alegi in cunostinta de cauza;iar pentru a fi "eligibile" trebuie sa fie pe de o parte placute iar pe de alta parte sa ti se lase dreptul unei alte alegeri.Dar...e o "hiba" mai generala...
revenind la subiect...eu pot fi acuzat de reactie emotionala(nu cred ca e cazul sa spun ca nu o iau in nume personal)...dar rapunsurile scrise, pe care le-am citit pe aici pe forum (plus fapte auzite, in contextul slujbei, dar netraite de mine) sunt garantii destul de solide (cel putin pentru mine)
ca ceva trebuie facut.
Personal, nu pot sa acuz un guvern (oricare ar fi el!)...pentru mine, membrii guvernului sunt ca niste ingineri (sefi de sectie) ce trebuie sa aduca la indeplinire planul impus de CA.de acord ca un guvern da ordonante...dar cine le aproba???A da permisiunea cuiva sa alimenteze un cazan cu aburi peste limita admisa... cand acel cazan explodeaza vina nu e a celui ce a dat la lopata...
a avea o reactie emotionala...nu inseamna ca se denatureaza neaparat realitatea....

sgarburav
Mesaje: 23
Membru din: Mar Apr 04, 2006 12:00 am

#160 Mesaj de sgarburav »

Va multumesc inca o data tuturor pentru mesajele voaste de sustinere.
Doresc sa reamintesc punctual in ce consta protestul:

1. Protestul consta in a trimite fiecare din voi, indiferent de titulatura (contribuabil, contabil studii medii, economist, contabil autorizat, expert - nu conteaza, in fata abuzurilor avem aceleasi drepturi) deci fiecare din voi sa trimita o scrisoare de protest la ANAF-ul local sau central, cu cele 6 puncte, la care s-a adaugat si punctul 7 propus de Nelu.

2. Astept de la dvs propuneri, sugestii, reclamatii, cazuri concrete, toate pe emailul meu, pentru a putea fi sustinute la dezbaterea cu ANAF in jurul datei de 10 martie.

Va multumesc
Valentina Sgarbura

Solicitari catre ANAF

1.Sa nu se emita somatii si titluri executorii atata vreme cat exista sume nedistribuite in BS si BAS si sa nu se calculeze penalizari de intarziere abuziv.
2.Sa fie compensate din initiativa ANAF sumele nedistribuite cu aplicarea art.116 (4) din Codul de Procedura Fiscala.
3.Contribuabilul sa fie instiintat de modul si ordinea stingerii creantelor fiscale si de compensarea din initiativa ANAF, ca urmare a art.115 (5), in asa fel incat conturile din balanta sa coincida cu sumele existente in fisa sintetica.
4.Contribuabilul sa fie instiintat in scris in momentul in care penalitatile de intarziere se transforma in debite restante, cu termen de 15 zile pentru posibilitatea de a corecta erorile materiale (in special in cazul in care vechimea erorilor materiale se apropie de un an).
5.Contribuabilul sa aiba acces facil la propria fisa sintetica, prin email, in cat mai scurt timp posibil si nelimitat (exista cazuri in care aceste fise se transmit dupa 2-3 saptamani si conditionat la o fisa pe luna).
6.Renuntarea la contul unic pana cand ANAF va fi pregatit sa il gestioneze corect, cu respectarea codului de procedura fiscala.
7.Majorarile si penalizarile de intarziere cauzate de depunerea unor declaratii rectificative sa se anuleze automat prin intermediul softului.

sgarburav
Mesaje: 23
Membru din: Mar Apr 04, 2006 12:00 am

#161 Mesaj de sgarburav »

Urmatoarea institutie vizata, dupa ce termin cu ANAF-ul este ITMB, asa ca va rog sa va pregatiti istorisirile si amintirile, pentru ca acolo se intampla ceva de neimaginat!!!
Eu una nu mai am de gand sa le tolerez atitudinea!

Valentina

zorilam
Mesaje: 35
Membru din: Lun Mar 06, 2006 12:00 am

#162 Mesaj de zorilam »

paturcai scrie:Sa o ajutam pe colega noastra intr-un demers care poate fi de bun augur pentru breasla.
Daca a inceput o intreprindere sa nu o duca singura la capat.
Aveti curaj si sustinti-o spre binele nostru.
Cred ca este de ajuns doar sa fiti de acord si aici ca ea sa isi noteze numele pentru o petitie cat se poate de oficiala.
Numele meu complet: PAŢURCĂ Ion, Bucureşti, Sector 4, Str. Aliorului nr.11, bl. D5, sc. 4, ap. 49.
Sustin neconditionat demersurile colegei noastre Valentina SGARBURĂ.
Sustin neconditionat demersurile colegei noastre Valentina Sgarnura:
Zorila Mirela Str Cristea Mateescu nr 7 Bl T15A Ap 8 sector 2 Bucuresti

Avatar utilizator
bogeanua
Mesaje: 795
Membru din: Vin Mar 21, 2008 12:00 am
Localitate: SACELE-BRASOV
Contact:

#163 Mesaj de bogeanua »

Buna aceasta initiativa.Sper sa aiba roade.O sustin si eu.
Alexandru Bogeanu, Mun Sacele, jud Brasov,Str Viitorului Bl 36 Sc A Ap 10.

apetrem
Mesaje: 2852
Membru din: Mar Noi 15, 2011 12:00 am
Localitate: Brasov

#164 Mesaj de apetrem »

Toata admiratia pentru entuziasmul colegei noastre, dar raman la fel de sceptic ca si colegul Cristi Toma ...
ANAF este un mamut, greoi, imens, si ca orice mamut nu poate fi sensibil la miscarile celor de la picioarele lor...

Popunerile Valentinei le-asi reformula asa:
Primul sa fie pct.6:
"Renuntarea la contul unic pana cand ANAF va fi pregatit sa il gestioneze corect, cu respectarea codului de procedura fiscala."
Al doilea sa fie pct.5:
"Contribuabilul sa aiba acces facil la propria fisa sintetica, prin email, in cat mai scurt timp posibil si nelimitat (exista cazuri in care aceste fise se transmit dupa 2-3 saptamani si conditionat la o fisa pe luna)"
Punctele 1-4 sunt consecinta contului unic si a mecanismelor defectuase de repartizare.


Pana atunci, va recomand calduros: ocoliti contul unic si platiti in conturile directe.
Sunt vechile conturi dinainte de introducerea conturilor unice.
Cei care le-au uitat le pot gasi in programul OPFV, butonul "Consultare si preluare automata coduri" IBAN (I)
Bineinteles cu 8 op-uri in plus si comisioanele aferente, dar poate ca merita pretul ...

Despre alte propuneri ... adaug doar una anecdotica: renuntati oameni buni la disketa!
Cel putin la brasov, fisele fiscale si 394 nu se pot depunde decat pe disketa...
Marian Apetre

Avatar utilizator
septimiuv
Mesaje: 11935
Membru din: Sâm Oct 31, 2009 12:00 am
Localitate: Cernica

#165 Mesaj de septimiuv »

asta cu disketa e grava, cu greu gasesc diskete :lol:

Scrie răspuns