Pentru Colegii Bugetari:
A .Achizitii Publice (BD MSAcces2007).
https://dl.dropboxusercontent.com/u/622 ... _3_9.accdb
Cerinte:Oarece cunostinte in Acces.
Folosire:
1. Intrarile se fac cu ajutorul forumularului aferent.Am pus un cod clasic pentru introducere Furnizori noi.
2.Campurile Valoare si Total din stanga sunt pentru cazul in care apar diferente intre ceea ce se comanda si ceea ce se accepta (suplimentari/renuntari).
3.Curs Valutar.Este necesar la achizitiile neefectuate prin SEAP.Completam cu CV din data semnarii contractului,dupa care in partea de jos evenimentele subformularui au/are grija de calcule.In cazul achizitiei prin SEAP (acolo PU fiind si in eur) daca ne intereseaza CV, debifam SEAP,si executam dubluclick in casuta aferenta CV, dupa care bifam din nou SEAP (deh..pentru evidenta).
4.Pentru PV-uri de receptie se poate pune un link catre formularul aferent, DCI si sau DCF se autocompleteaza numai pentru contractul curent (formularul deschis) iar butonul de printare, are grija sa scoata pardalnicele alea de trei formulare numerotate.Am preferat sa adaug eu de manuta numarul DCI/DCF, facilitatea de autonumber fiind un pic cam restrictiva.Putem sterge campurile aferente Numarului de intrare/iesire(stanga sus).
5.Mare atentie la rapoarte.Cele cerute de ANRMAP cer de regula Valoarea (deci..fara TVA).Auditurile si CC cer valorile platite.
(fireste ca mai poate fi imbunatatita...dar asta e o discutie lunga;si nu cred sa fie cazul sa spun ca pentru modificari, asupra formularelor/tabelelor musai sa intram in modul Design...echerul adica; de ex..unele rapoarte, pentru economie de printare au partea de Detalii..colapsata/ascunsa.Pentru revelatie/expandare, click-aim echerul (fie stanga sus View, fie dreapta jos) si deportocalizam butonul Hide Details, dupa care revenim in modul Form)
B. Recapitulativa Salarii:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/622 ... 3.xls.xlsx
1.Parola se gaseste in comentariul aferent celulei din primul row ( albastru, daca nu aveti rabdare);
2.Se completeaza doar celulele cu fond galben (celelalte fiind blocate)
3.Se pleaca de la premisa ca datele introduse in recapitulativa sunt corecte, daca dorim sa vedem ce se "ascunde" in spatele op-urilor BASS si Banca 3, musai sa deblocam (a se vedea parola) si sa click-aim pe semnul "plus" din stanga paginii;
4.Acu'...pentru a face lucrul pana la capat ar trebui sa pun si o automatizare pentru NC aferente concediilor medicale...asa ca Help, Balazse, Paturcai ...Fagarasa nu sta deoparte (fireste orice sugestie e bine venita, nu sunt automatizate NC pentru indemnizatiile de concedii medicale) .
Multumesc.