tva la import in 462
tva la import in 462
Buna!
va rog mult, ma poate ajuta si pe mine cineva?
Pentru tva inregistrat in vama la un import 4426=462 , plata se va face : 462=5121. Problema la aceasta ultima inregistrare e ca imi cere sa aleg furnizorul, exact ca atunci cand platim o factura oarecare la un furnizor, ceea ce aici nu e cazul. Cum sa procedez, ce nu fac bine?
Multumesc anticipat!
va rog mult, ma poate ajuta si pe mine cineva?
Pentru tva inregistrat in vama la un import 4426=462 , plata se va face : 462=5121. Problema la aceasta ultima inregistrare e ca imi cere sa aleg furnizorul, exact ca atunci cand platim o factura oarecare la un furnizor, ceea ce aici nu e cazul. Cum sa procedez, ce nu fac bine?
Multumesc anticipat!
Re: tva la import in 462
la administrare - configurare societati - conturi automate pui 999 la debitori si creditori diversi sau folosesti 446 pt tva in vama
multumesc frumos!
-
Buna! Rugaminte la voi, am o societate platitor TVA/lunar, face import din China in Ro, dar marfa se livreaza in UE, in urma facturii emise de societatea din Ro. Intrebarea mea este, dpdv TVA, cum inregistrez importul aici in RO? TVA-ul il achita societatea din UE la intrarea marfii in vama. Multumesc anticipat!
Importul în România: TVA pe import va fi achitat la vama din România de către societatea din UE. Aceasta va înregistra TVA-ul pe import ca TVA deductibil în UE.
Livrarea intracomunitară: Livrarea către clientul din UE este scutită de TVA în România, cu condiția să aveți dovezi corespunzătoare ale livrării în alt stat membru.
Document care ar trebui..
Declarația vamală: (Înregistrarea importului în România va trebui să fie documentată prin declarația vamală, care va atesta achitarea TVA-ului la import.)
Dovada livrării intracomunitare: [Pentru a beneficia de scutirea de TVA la livrarea intracomunitară, este important ca societatea din România să păstreze dovezi ale transportului mărfii în alt stat membru UE (de exemplu, documente de transport, înregistrări de livrare, facturi).]
Livrarea intracomunitară: Livrarea către clientul din UE este scutită de TVA în România, cu condiția să aveți dovezi corespunzătoare ale livrării în alt stat membru.
Document care ar trebui..
Declarația vamală: (Înregistrarea importului în România va trebui să fie documentată prin declarația vamală, care va atesta achitarea TVA-ului la import.)
Dovada livrării intracomunitare: [Pentru a beneficia de scutirea de TVA la livrarea intracomunitară, este important ca societatea din România să păstreze dovezi ale transportului mărfii în alt stat membru UE (de exemplu, documente de transport, înregistrări de livrare, facturi).]
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
-
TVA-ul il achita societatea din UE la intrarea marfii in vama tarii de destinatie, in Ro nu ajunge nicio marfa, nu se face fizic import in Ro.
Multumesc.
Multumesc.
-
TVA-ul il achita societatea din UE la intrarea marfii in vama tarii de destinatie, in Ro nu ajunge nicio marfa, nu se face fizic import in Ro.
Multumesc.
Multumesc.
-
Multumesc.
Multumesc.
-
Multumesc.
Multumesc.