PRODUCTIE PANIFICATIE

Mesaj
Autor
pavelescuc229
Mesaje: 10
Membru din: Joi Feb 18, 2010 12:00 am

PRODUCTIE PANIFICATIE

#1 Mesaj de pavelescuc229 »

Buna ziua,
ma poate ajuta cineva cu o prezentare generala sau un tutorial privind productia de produse panificatie, pasii de urmat si inregistarile contabile corecte . Detaliez mai jos:

- pe firma X am si productie produse panificatie, printre altele. NU stiu daca procedez corect cu inregistrarile contabile astfel incat sa fie corect profitul :
- am obtinut produse finite ( covrigi, corn,gogosi, etc.)
- o parte din productia obtinuta ( covrigi ) iese catre firma Y pe avize , fara TVA, cu pretul de 0,23 lei/bucata ( pret de productie+ adaos ) , iar la sfarsit de saptamana se intocmesc facturi fiscale catre firma respectiva , la care le pun si TVA 9 % si se asociaza avizele respective.
- restul de produse finite ies catre magazinul propriu , pe aviz ( Predare Transfer) , fara TVA, la pret de productie.
- se incarca raportul de gestiune cu avizul ( Preluare Transfer ), la care ii pun pretul cu care se vind produsele la magazin.
- cand face inchiderea, nu stiu daca face corect inregistrarile contabile si daca este corect contul 121.

Multumesc mult si astept opinii.

Scrie răspuns