Saga pe server virtual Windows 2022

voivozeanui778

Saga pe server virtual Windows 2022

#1 Mesaj de voivozeanui778 »

Buna,

Vin cu o intrebare in speranta ca ma poate ajuta cineva. Avem Saga instalata pe un windows server 2019 (serverul virtual este administrat prin vmware) si aplicatia este setat in modul server, avem vreo 3 calculatoare ce se conecteaza la baza de date in modul client folosing IP-ul fix al serverului de Saga.

Tin minte cand am setat serverul de saga, am instalat intial pe windows server 2022 dar nu a mers si am refacut serverul in 2019. Suntem in proces de update de la windows server 2019 la 2022, intrebarea mea este, are cineva setat Saga pe un server 2022 si daca da, daca fac un upgrade de la 2019 la 2022 ma gandesc ca nu ar trebuie sa fie probleme cu Saga sau ar fi mai ok sa re-instalez serverul?

Multumesc mult!

tomac

Re: Saga pe server virtual Windows 2022

#2 Mesaj de tomac »

Trebuie să meargă, nu există niciun motiv pentru care să nu funcționeze.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

voivozeanui778

#3 Mesaj de voivozeanui778 »

Bun, am sa incerc un in place upgrade, cel mai rau caz fac un snapshot si il aduc inapoi daca nu imi merge ceva. Multumesc de raspuns.

ciucam544

#4 Mesaj de ciucam544 »

Pentru 3-4 calculatoare de ce va chinuiti cu server (windows) ? Poate doar ca sa il invatati ? Mai toate "problemele" de functionare firebird si saga pe windows server sunt cauzate de elevare si securitate prea dura.

voivozeanui778

#5 Mesaj de voivozeanui778 »

Versiunea web nu ne este buna, au verificat fetele de la contabilitate cand am instalat. Asa este setat de mai bine de un an si nu am avut probleme. Tot ce avem este cloud joined, securitatea este la fel atat pe vm's cat si pe calculatoare si nu vreau sa pun Saga pe un calculator in afara domeniului si nici nu pot ca am nevoie sa fac data dump din alt soft de contabilitate pe server, sa fie preluat de Saga.

In alte cuvinte, asa am stiut sa fac dupa ce am citit documentatia :)

Singura problema ce o am dupa upgrade este ca nu imi recunoaste licenta pe contul de administrator si am folosit cele doua anulari, vede ca si o actualizare de soft. In trecut dupa actualizare prelua licenta fara nici o problema. Oare sa instalez din nou Saga?

Multumesc!

Scrie răspuns