Solduri creditoare cu minus
-
Solduri creditoare cu minus
Buna ziua,
intampin o problema in program. Aam 2 firme la care nu am activitate de ceva vreme.
Pana acum a mers totul bine. Pe baza balantei de sfarsit de an puteam genera si depune bilantul fara probleme.
Anul asta insa sunt probleme cu anumite solduri (4411, 4481, 2813) care initial aveau solduri debitoare iar acum imi sunt trecute cu solduri creditoare cu minus.
Stiti ceva despre aceasta problema sau e ceva ce fac eu gresit desi cum am zis pana acum n-au fost probleme.
Multumesc anticipat
NOTA: Nu sunt contabil - neavand activitate pe firme ...
intampin o problema in program. Aam 2 firme la care nu am activitate de ceva vreme.
Pana acum a mers totul bine. Pe baza balantei de sfarsit de an puteam genera si depune bilantul fara probleme.
Anul asta insa sunt probleme cu anumite solduri (4411, 4481, 2813) care initial aveau solduri debitoare iar acum imi sunt trecute cu solduri creditoare cu minus.
Stiti ceva despre aceasta problema sau e ceva ce fac eu gresit desi cum am zis pana acum n-au fost probleme.
Multumesc anticipat
NOTA: Nu sunt contabil - neavand activitate pe firme ...
- balazse246
Re: Solduri creditoare cu minus
Pentru 4411 si 4481 sunt conturi sintetice de gradul II, si sunt conturi de pasiv, doar conturile sintetice de gradul I pentru acest costuri sunt de tip bifunctional.
Cel mai probabil anterior ai modificat setarile la nivel in planul de cont, desi nu trebuia.
In ceea ce priveste 2813, nu are de ce sa fie cu sold debitor sau creditor cu minus, sau daca asa este, trebuia de mult sa fie corectat.
Poate ar fi o optiune sa contactezi un contabil.
Cel mai probabil anterior ai modificat setarile la nivel in planul de cont, desi nu trebuia.
In ceea ce priveste 2813, nu are de ce sa fie cu sold debitor sau creditor cu minus, sau daca asa este, trebuia de mult sa fie corectat.
Poate ar fi o optiune sa contactezi un contabil.
-
... 2813 nu trebuia sa apara in mesaj. acolo e totul in regula, scuze. greseala mea.
Despre "anterior ai modificat setarile la nivel in planul de cont", chiar n-am modificat nimic. Neavand activitate nu fac decat sa inchid fiecare luna in parte si atat.
"Poate ar fi o optiune sa contactezi un contabil" - probabil ca acolo voi ajunge desi mi se pare mai mult ca-i o problema de ordin tehnic pentru ca acum cand ma uit peste balantele din anii tercuti acele solduri sunt trecute pe credit cu minus. Deci nu doar in balanta la 31.12.2024.
Despre "anterior ai modificat setarile la nivel in planul de cont", chiar n-am modificat nimic. Neavand activitate nu fac decat sa inchid fiecare luna in parte si atat.
"Poate ar fi o optiune sa contactezi un contabil" - probabil ca acolo voi ajunge desi mi se pare mai mult ca-i o problema de ordin tehnic pentru ca acum cand ma uit peste balantele din anii tercuti acele solduri sunt trecute pe credit cu minus. Deci nu doar in balanta la 31.12.2024.
- balazse246
Mai sus ai mentionat ca iti apar soldurile pe debit cu plus, iar acum scrii ca iti apar in balanta pe credit cu minus.
Pana la urma care afirmatie ii corect?
Pana la urma care afirmatie ii corect?
-
"Anul asta insa sunt probleme cu anumite solduri (4411, 4481, 2813) care initial aveau solduri debitoare iar acum imi sunt trecute cu solduri creditoare cu minus."
Deci in anii trecuti erau solduri debitoare cu plus si acum sunt creditoare cu minus. In prezent in aplicatie cand selectez o balanta din anii tercuti mi-a arata tot modificata, adica cu soldurile creditoare pe minus.
Am bilanturile din anii trecuti care au balantele atasate si vad diferentele.
Deci in anii trecuti erau solduri debitoare cu plus si acum sunt creditoare cu minus. In prezent in aplicatie cand selectez o balanta din anii tercuti mi-a arata tot modificata, adica cu soldurile creditoare pe minus.
Am bilanturile din anii trecuti care au balantele atasate si vad diferentele.
- balazse246
Este corect sa apara pe credit cu minus.
-
... totusi asa deodata?
Intre timp am repus o arhiva mai veche. e totul ok acum.
Nu neg ca n-ar fi din cauza mea, doar ca nu stiu ce anume am facut (daca am facut).
Mi-ar fi placut totusi sa stiu de la ce s-a intamplat.

Intre timp am repus o arhiva mai veche. e totul ok acum.
Nu neg ca n-ar fi din cauza mea, doar ca nu stiu ce anume am facut (daca am facut).
Mi-ar fi placut totusi sa stiu de la ce s-a intamplat.
- balazse246
Am spus mai sus ce ai fi putut face, ai modificat tipul de cont de la "P" la "B" si nu trebuia.
Ai grija sa nu uiti de SAF-T.
Ai grija sa nu uiti de SAF-T.
-
Stiu sigur ca n-am modificat nimic, dar ce mai e sigur in ziua de azi. 
Am facut in schimb actualizare la planul de conturi. Poate de-acolo?
SAF-Tul l-am depus. A mers ceas. Recipisa fara erori. Multumesc de atentionare.

Am facut in schimb actualizare la planul de conturi. Poate de-acolo?
SAF-Tul l-am depus. A mers ceas. Recipisa fara erori. Multumesc de atentionare.
-
Ai amintit de SAF-T !!!
La una dintre firme mi-a cerut la un moment dat sa modific niste conturi.
Ceea ce-am si facut. Le-am modificat intocmai cum am vazut intr-un tutorial pe net.
Sa fie problema de-acolo?
La una dintre firme mi-a cerut la un moment dat sa modific niste conturi.
Ceea ce-am si facut. Le-am modificat intocmai cum am vazut intr-un tutorial pe net.
Sa fie problema de-acolo?
- balazse246
In mod normal inainte de actualizare a programului ar trebui sa faci o copie de siguranta (adica o copie a folderului "SAGA C.3.0").
Eu pastrez din fiecare an cateva dintre ele pentru siguranta.
Vezi daca nu cumva ai asa ceva si vezi cum a fost setate acolo conturile.
Este posibil ca o data cu noile versiuni, programul le-a corectat automat, dar nu prea cred.
Eu pastrez din fiecare an cateva dintre ele pentru siguranta.
Vezi daca nu cumva ai asa ceva si vezi cum a fost setate acolo conturile.
Este posibil ca o data cu noile versiuni, programul le-a corectat automat, dar nu prea cred.