ajutor - creare gestiuni

buriank

Re: ajutor - creare gestiuni

#31 Mesaj de buriank »

Da , nu am respectat pasul 6 si 7, nu am facut intrari fictive(am cateva sute de clienti si furnizori), dar soldul la 401 si 4111 e bun.Dupa cum am inteles pasul 6-7 se refera la clienti furnizori. Nu? Eu la preluare date contabile am completat in cele 4 tabele , dupa aceea am creat gestiunile, dupa aceea in tipuri de articole am creat :Marfa cu contul analitic:371.1,378.1,4428.1, 607.1 si 707.1., iar cel sintetic am lasat asa cum era.(oare am gresit aici???)
Dar de ce numai la contul 378 am problema?
Stiu ca am gresit undeva, dar nu-mi dau seama unde. :?

balazse

#32 Mesaj de balazse »

Ai avut cumva achizitii de la neplatitori de TVA si nu ai trecut cota de TVA pentru vanzare?

buriank

#33 Mesaj de buriank »

ups... cred ca da, trebuie sa verific, cred ca am avut de la 1 sau 2 furnizori , dar nu erau sume mari. oricum verific.
:oops: Multumesc

paturcai

#34 Mesaj de paturcai »

Daca nu s-a lucrat de la zero cu SAGA, si ai ales sa preiei balanta, LA PRELUARE SE TREC INC ONTURILE sintetice sumele respective; daca eu am analitice, TREC IN ANALITICE IAR SINTETICELE RAMAN PE ZERO.
Trag concluzia ca la preluare balanta ai trecut in 378 tot adaosul, si cand ai creat gestiunle ai creat analitice si este si normal sa nu functioneze corect. Mergi la preluare balanta si la toate conturile de stocuri treci cifrele precedente in analitice iar sinteticele sa fie ZERO.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

buriank

#35 Mesaj de buriank »

Rog ajutor!
Am intrat in preluare stocuri intiale, si am dat preluare automata, sa blocat calculatorul, abia am reusit sa ies, dar cand m-am uitat ce am facut, mi sa sters tot ce era in Tipuri de articole.
Cum pot corecta greseala?
multumesc

eugen01

#36 Mesaj de eugen01 »

Oricare din cele de mai jos:
1.Click pe site Saga si descarcam versiunea free, (deci fara sa ne logam).
2.Intretinere BD> Restaurare (ultima arhiva;dar daca am facut ulrima salvare in data de 01.02 toate datele introduse intre 01. pana in prezent..vor fi pierdute..trebuie sa le reintroducem).
3.Click pe fortare reparare BD (aici...nu mai sunt sigur!!).
4.Asteptam pana maine si sunam la Saga.
Bonus:
Intotdeauna inaintea unei operatii de genul acesta...facem Salvare BD. :)

(simple pareri)

buriank

#37 Mesaj de buriank »

Multumesc
Incerc prima varianta.
Inainte am salvat baza de date.

multumesc
:D

gruinl

#38 Mesaj de gruinl »

Buna ziua,
Lucrez cu gestiuni cantitativ-valorice si am urmatoarea problema: in momentul in care am creeat prima gestiune cantit-val, am creeat contul 371.01 in planul de conturi, am intrat la tipuri de articole/servicii si am creeat la marfuri analitice la 371, 607 si 707. Acum cand vreau sa creez in planuri de conturi contul 371.02 pentru o alta gestiune, nu ma lasa sa introduc pe acest cont doar daca intru din nou pe tipuri de art/serv si modific la marfuri analiticul in 371.02. Cum pot sa fac sa nu mai fiu obligata sa tot modific la tipuri de art/serv si sa ma lase sa modific contul direct din intrari?
Multumesc

petracheac73

#39 Mesaj de petracheac73 »

Pentru gestiune cantitativ-valorica nu exista posibilitatea de a modifica contul contabil direct in Intrari. Daca vreti sa lucrati pe 371.02 singura posibilitate este sa creati in Tipuri de articole/servicii un tip nou cu analiticele dorite. Ulterior in ecranul Articole sa creati produsele pe tipul nou de marfa si apoi realizati intrarea.
Programul SAGA pentru gestiuni cantitativ-valorice foloseste contul sintetic, in cazul de mentionat 371 si se face distinctia in functie de denumirea gestiunii si pentru gestiuni global-valorice se utilizeaza Tipul "Nedefinti" si contul de introduce manual.

balazse

#40 Mesaj de balazse »

Pentru GruinL
Totusi de ce doresti sa folosesti tot pentru cantitativ-valoric inca un analitic?

gruinl

#41 Mesaj de gruinl »

Pentru ca asa am inteles eu de pe tutoriale ca trebuie creeat. Poate ca am gresit dar nu mai am ce face. Poate ma descurcati :)

gruinl

#42 Mesaj de gruinl »

Am citit manualul de utilizare si as putea sa transfer de pe contul analitic al conturilor 371, 607, 707 pe conturile sintetice ale acestora si imi modifica toate inregistrarile de pe acest cont, dupa care sa elimin analiticele si sa inregistrez doar pe sintetic. A mai facut cineva aceasta modificare?

balazse

#43 Mesaj de balazse »

Sincer, cred ca doar daca cineva ar vedea baza de date ar putea sa-si dea cu parerea.

petracheac73

#44 Mesaj de petracheac73 »

Faceti salvarea bazei de date prin intermediul ecranului “Administrare –Intretinere BD”, optiunea “Cu salvarea datelor in alta locatie”
Ulterior accesati meniul Administrare>Intretinere BD>Modificare coduri la rubrica "Modificare cont contabil" compleati la cod actual contul 371.analitic si la cont nou 371 si selectati butonul "Executa".
Aceasta operatiune modifica toate inregistrarile realizate pe contul analitic pe cel sintetic.
Repetati operatiunea si pentru celelalte conturi 607, 707.
In cazul in care ceva nu este in regula puteti restaura baza de date salvata anterior cu ajutorul ecranului Intretinere BD>Restaurare>Restaurare arhiva selectata.

gruinl

#45 Mesaj de gruinl »

Multumesc

Scrie răspuns