Cumparari personale pe firma

chintovanf

Cumparari personale pe firma

#1 Mesaj de chintovanf »

In Ianuarie sunt citeva facturi de la Real,Selgos,Praktiker,etc cu cumparaturi personale ale asociatilor dar pentru care au cerut factura pe firma pentru ca vor sa le deconteze pe firma si sa deduca TVA. Toate bunurile sunt personale (ex. mazare boabe,faina alba,pepsi,ceai solubil,ciocolata africana,sampon,gel dus,prosoape,cearceafuri,aparat gilete,lenjerie,etc,etc....si multe alte produse pentru nevoie personale).
Trebuiesc inregistrate aceste facturi pe firma sau nu? Si daca da, cum sa fac? (Am mai vazut facturi cu excursie in Egipt si Grecia care au fost facturate pe firma si au fost platite din contul bancar al firmei)

Ma puteti ajuta cu sfaturi va rog? Cum trebuie inregistrate aceste facuri?Multumesc

tomac

Re: Cumparari personale pe firma

#2 Mesaj de tomac »

Dacă sunt emise pe firmă, da trebuie înregistrate.
Aveți opțiunea de a nu deduce TVA și nici cheltuială. Pur și simplu introduceți la partea de detalii opțiunea "I - Nedeductibil integral" și puneți la cont contul 6588 și nu veți deduce nici TVA și nici cheltuială.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

chintovanf

#3 Mesaj de chintovanf »

Multumesc Tomac.Dar nu va fi problema ca asociatii folosesc banii firmei in interes personal?

tomac

#4 Mesaj de tomac »

Ar trebui demonstrat că sunt achiziții în folos personal.

chintovanf

#5 Mesaj de chintovanf »

pe facturi sunt bunuri pentru folosinta cum ar fi alimente sau alte produse in scop personal,si sunt citeva facturi cu astfel de produse in fiecare luna.

pot fi considerate necesare pt activitatea firmei,care are ob de activitate constructiile? mie tare mi-e frica.......

mai avem facturi de RDS,Romtelecom,Electrica,APA,RER,Asoc. de proprietari,Agentii de turism care la cumparator au numele si adresa de domiciliu al asociatilor,dar care toate vin inregistrate pe firma si dedus TVA la ele.

rog utilizatorii sa nu ma ia in deridere si in acelasi timp ii rog sa ma ajute cu sfaturi.

multumesc lui Tomac pt raspuns,am vazut ca raspunsurile lui sunt foarte apreciate de forumisti,dar va rog pe toti sa ma ajutati.

multumesc

PS:am modificat mesajul pt ca nu vreau sa primesc mustrari pt ca vorbesc despre firma pe un forum public,eu fiind doar angajat al firmei
Ultima oară modificat Mar Feb 19, 2013 11:24 am de către chintovanf, modificat de 2 ori în total.

tomac

#6 Mesaj de tomac »

Dacă facturile sunt emise pe firmă, se înregistrează obligatoriu. Tratamentul fiscal depinde de modul în care achiziția are sau nu legătură cu activitatea economică a firmei. Dacă aceste achiziții nu au nici o legătură cu activitatea firmei, atunci ele vor fi tratate ca fiind nedeductibile fiscal.
Dacă ele se pot demonstra ca fiind efectuate direct, în beneficiul direct al asociaților, atunci ele pot fi tratate fiscal similar unui dividend, caz în care s-ar stabili asupra lor impozit pe dividende, dar dacă nu se poate determina că sunt efectuate în beneficiul direct al asociaților atunci sunt considerate doar cheltuieli nedeductibile fiscal.

ciobanum147

#7 Mesaj de ciobanum147 »

Ca o glumitaaa ...oare cum se poate demonstra ca acel "sutien alb" si "prezervativele " au o leg. cu activitatea ec :oops: Sper sa nu va suparati ce fel de administratori sunt astia care aduc asa ceva sa se inregistreze ca si document justificativ??

chintovanf

#8 Mesaj de chintovanf »

@ciobanu tocmai de asta am insistat cu intrebarea pe forum pt ca eu efectiv nu stiu ce sa fac.
normal nu este sa deconteze pe firma aceste cumparaturi, insa...... nu eu sunt administratorul sau asociatul.Acestia,de fiecare data cind indraznesc sa ne atrag atentia,imi administreaza cite o apostrofare.........

ciobanum147

#9 Mesaj de ciobanum147 »

Desigur noi contabilii trebuie sa inregistram tot ce ni se aduce ,eu le-as inregistra pe nedefinit si le-as trece nedeductibile din p.d.v.fiscal asa cum a precizat d-nu Tomac .

balazse

#10 Mesaj de balazse »

Ei acum si voi, administratorul isi decoreaza biroul un pic mai abstract si voi nu vreti sa ii decontati cheltuielile. :mrgreen:

fagarasa176

#11 Mesaj de fagarasa176 »

ciobanum147 scrie: ...oare cum se poate demonstra ca acel "sutien alb" si "prezervativele " au o leg. cu activitatea ec :oops:
Daca se lucreaza peste program :wink:
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!

balteanuc692

#12 Mesaj de balteanuc692 »

La protocol. Pentru cucerire partener de afaceri. :lol:

chintovanf

#13 Mesaj de chintovanf »

rideti voi-rideti.... dar eu.... pur si simplu nu stiu ce sa fac........

herganiec

#14 Mesaj de herganiec »

v-a spus mai sus, cheltuieli nedeductibile si nu aveti probleme dvs.
„Nu inteligența ne face mari, ci bunătatea inimii. Nu contează cât de mult știi, ci cât de mult bine faci.”

gramac921

#15 Mesaj de gramac921 »

prezervativele se stocheaza sau se dau in consum? :lol:

Scrie răspuns