Neplatitor TVA in RO, cu cod valabil in UE
-
Neplatitor TVA in RO, cu cod valabil in UE
Buna ziua,
am o firma neplatitoare de TVA in Romania, dar cu cod valabil de TVA in exterior. A primit o factura de la un furnizor de servicii din Franta in valoare de 23.88 eur, TVA 4.78 eur, total factura 28.66 eur.
Eu cum sa inreg aceasta factura, la valoarea totala de 28.66 eur * cursul ca pe o factura normala?
Este corect ca ne-au facturat cu TVA pentru ca noi am primit codul valabil de tva abia in 15.04, iar factura este din 10.04, deci la data facturii nu eram platitori de tva.
am o firma neplatitoare de TVA in Romania, dar cu cod valabil de TVA in exterior. A primit o factura de la un furnizor de servicii din Franta in valoare de 23.88 eur, TVA 4.78 eur, total factura 28.66 eur.
Eu cum sa inreg aceasta factura, la valoarea totala de 28.66 eur * cursul ca pe o factura normala?
Este corect ca ne-au facturat cu TVA pentru ca noi am primit codul valabil de tva abia in 15.04, iar factura este din 10.04, deci la data facturii nu eram platitori de tva.
Re: Neplatitor TVA in RO, cu cod valabil in UE
inregistrezi totalul
-
ok multumesc
-
Am inreg factura primita de la furnizorul francez in intrari valuta, dar nu imi apare in D 390, cum sa fac?
pune cota TVA 24 %
-
Tot nu m-am lamurit cu factura asta, firma mea este neplatitoare de tva in Romania, dar cu cod valabil de TVA in afara. Factura primita este cu TVA 20%, facuta de furnizorul francez, este un abonament pe 1 an la un site.
In primul rand, cred ca factura ar fi trebuit facuta fara TVA, si acum eu am inreg totalul, in intrari valuta, ca pe o factura normala (la TIP am ales factura).
E corect asa? Ar trebui sa apara in D390?
Ma uit in SAGA si imi apare in D301, doar baza...
cum sa fac? tot nu mi-e clar
In primul rand, cred ca factura ar fi trebuit facuta fara TVA, si acum eu am inreg totalul, in intrari valuta, ca pe o factura normala (la TIP am ales factura).
E corect asa? Ar trebui sa apara in D390?
Ma uit in SAGA si imi apare in D301, doar baza...
cum sa fac? tot nu mi-e clar
În cazul în care discutăm despre servicii ce se declară în D390 și furnizorul vă facturează cu TVA, din eroare, sau pentru că nu i s-a comunicat cod valid de TVA, atunci TVA facturat de furnizor intră în prețul de achiziție fiind o taxă nerecuperabilă.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
OK si atunci cum sa introduc corect factura in intrari valuta, ca sa imi apara direct in D390... sau completez manual in D390?
Introduceți valoarea totală a facturii în intrări-valută, nu valoarea fără TVA a acesteia.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.