Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema:
Societatea A (platitoare de TVA) a facturat produse in martie catre societatea B (platitoare de TVA). a livrat prin curier produsele la societatea C ( neplatitoare de TVA), care a platit in numele sau factura prin ramburs. firma de curierat a trimis banii incasati societatii A. Acum in mai, societatea C trimite factura catre B, insa societatea C imi cere un document de plata. Cum se poate rezolva situatia dpdv contabil respectiv al declaratiilor?
Multumesc anticipat
factura platita de alta societate
Re: factura platita de alta societate
Pai daca A a vandut lui B, de ce a livrat la C? Si C de ce a achitat ceva ce apartine lui B?
Dupa parerea mea se B trebuie sa plateasca lui A, iar A sa restituie suma primita lui C.
Dupa parerea mea se B trebuie sa plateasca lui A, iar A sa restituie suma primita lui C.
Dacă C a făcut plăți în numele lui B și C este destinatarul bunurilor, atunci C emite factură de decontare către B și B îi emite factură pentru bunuri. Cele două se pot compensa.
Dacă nu C este destinatarul bunurilor, atunci nu se explică de ce au ajuns la el și de ce le-a și plătit.
Ceva lipsește de aici.
Dacă nu C este destinatarul bunurilor, atunci nu se explică de ce au ajuns la el și de ce le-a și plătit.
Ceva lipsește de aici.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Societatea C (PFA neplatitoare de TVA, cu norma de venit) presteaza servicii catre B, la care foloseste produsele facturate de A. Societatea A a emis factura direct catre B, pentru ca aceasta sa poata deduca TVA-ul. s-a gresit in momentul in care pe chitanta ramburs de la curier a fost trecuta societatea C ca platitor. Problema apare la B fiindca nu are document de plata cu care sa justifice plata facturii emisa de A.
În cazul ăsta e suficient ca C să-i emită factură de decontare lui B. C nu va înregistra plata ca o cheltuială deductibilă și nici încasarea facturii de decontare de la B ca un venit impozabil. Factura de decontare nu este același lucru cu factura.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.