Regularizate TVA taxare inversa

sumanariua

Regularizate TVA taxare inversa

#1 Mesaj de sumanariua »

Buna ziua. Am nevoie de un sfat... unde pot sa trec in decontul lunii MAI regularizarile la TVA achizitii cu taxare inversa ? Mai exact... in luna martie si aprilie am inregistrat eronat facturile de achizitie porumb cu TVA 9 % si trebuia cu 24 % iar acum la mai vreau sa corectez TVA ul. Nu sunt diferente de plata sau altceva , facturile fiind cu taxare inversa. M-am uitat in decont dar nu stiu unde sa le inregistrez... Va rog, poate cineva a avut cazul meu... Multumesc.

tomac

Re: Regularizate TVA taxare inversa

#2 Mesaj de tomac »

Când mai aveți astfel de cazuri:
- poziționați-vă pe factura operată inițial
- apăsați butonul "Stornez"
- se va genera o intrare nouă, nevalidată cu aceleași date doar că va avea valori inverse față de factura inițială
- dați modific în partea de sus și la dată puneți data de 1 a lunii în care efectuați corecția, iar la data document puneți data inițială (dacă factura inițială a fost emisă în 22/04/2014, la dată puneți 01/5/2014 și la data documentului puneți 22/04/2014)
- în partea de jos pentru fiecare linie negativă adăugați una pozitivă dar cu cotă de TVA schimbată. Când terminați valoarea fără TVA va fi zero și doar pe partea de TVA veți avea sume, iar singurul articol generat la validare va fi 4426=4427. Programul va duce automat pe regularizări sumele corecte. De asemenea veți putea reface corect D394.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

sumanariua

Re: Regularizate TVA taxare inversa

#3 Mesaj de sumanariua »

Multumesc mult... am reusit sa fac declaratia .:)

Scrie răspuns