Buna ziua!
Va rog sa-mi dati si mie niste sfaturi, ce pasi trebuie urmati in situatia urmatoare:
Contabilitatea unei firme care face comert cu ridicata de produse farmaceutice (descarcarea de gestiune se face 607 = 371) a fost tinuta din anul 2007 pana la 31 iulie 2014 inclusiv, de o persoana autorizata care primea lunar actele pentru a le inregistra. La fiecare sfarsit de luna, trimestru, an, contabilul trimitea firmei: balanta, Reg. jurnal, Fise de cont, declaratii etc.
De la 01 august 2014 patronul renunta la serviciile acelui contabil si angajeaza permanent la firma un contabil care sa faca contabilitatea completa in SAGA C.
Intrebari:?
1. Se deschide o alta firma cu aceasi denumire, ex. SC XXX august 2014
1. Trebuie preluata balanta la 31 iulie 2014? pe solduri initiale sau rulaje sau total sume?
2. Trebuie introduse stocurile, clientii pe analitice neachitati, furnizorii pe analitice neachitati? Ce trebuie facut?
Va rog mult sa ma ajutati cu sfaturi!
Multumesc!
Spuneti-mi ce pasi trebuie urmati pentru a pastra soldurile la 31.07
Deschidere alta firma
-
Re: Deschidere alta firma
1. Depinde.Predecesorul a tinut evidenta contabila in Saga ? Altfel, da trebuie "deschisa" o noua societate in aplicatie, cu preluare date in cursul anului;
2. Despre procedura preluare societati in cursul anului, urmarim Tutorialul aferent Tutoriale si mai completam cu ce citim in Manualul Saga;
3.Da.Da.Da. Pentru o evidenta cat mai exacta musai sa preluam pe analitice, si sa introducem stocurile.
Procedurile sunt descrise (cu exemple) in manualul Saga.
(Am si eu o intrebare...in acest caz, comert cu ridicata, se aplica TVA diferentiat ? Daca da, am impresia ca trebuie doua gestiuni cantitativ valorice)
2. Despre procedura preluare societati in cursul anului, urmarim Tutorialul aferent Tutoriale si mai completam cu ce citim in Manualul Saga;
3.Da.Da.Da. Pentru o evidenta cat mai exacta musai sa preluam pe analitice, si sa introducem stocurile.
Procedurile sunt descrise (cu exemple) in manualul Saga.
(Am si eu o intrebare...in acest caz, comert cu ridicata, se aplica TVA diferentiat ? Daca da, am impresia ca trebuie doua gestiuni cantitativ valorice)

-
1. DA,predecesorul a tinut contabilitatea in SAGA in ultimul timp dar la el labiroul personal. Deci trebuie sa deschid o noua firma pe calculatorul din firma unde se va tine contabilitatea???.
2. In firma se livreaza doar la en-gross-isti, cu tva 24% siselivreaza cu curierul. In prezentsunt deschise 3 gestiuni cantitativ valorice: mesagerie,farmaceutice si materiale auxiliare.In acest caz trebuie TVA diferentiat???
Multumesc!
2. In firma se livreaza doar la en-gross-isti, cu tva 24% siselivreaza cu curierul. In prezentsunt deschise 3 gestiuni cantitativ valorice: mesagerie,farmaceutice si materiale auxiliare.In acest caz trebuie TVA diferentiat???
Multumesc!
1. Da.Trebuie deschisa, configurata societatea.Dupa care, cel mai elegant e sa solicitam o arhiva de la contabilul predecesor.Si atunci:
Tutorial Herganiec de asemenea si Salvarea Datelor
Daca nu obtinem respectiva arhiva...introducem manual balanta, stocuri etc... conform ucaazuri Saga;
2.Nu sunt in masura sa ma pronunt asupra TVA in domeniul farmaceutic.De aici si intrebarea mea.
Tutorial Herganiec de asemenea si Salvarea Datelor
Daca nu obtinem respectiva arhiva...introducem manual balanta, stocuri etc... conform ucaazuri Saga;
2.Nu sunt in masura sa ma pronunt asupra TVA in domeniul farmaceutic.De aici si intrebarea mea.