bifa la TVA colectata la incasare?

ochianad

bifa la TVA colectata la incasare?

#1 Mesaj de ochianad »

Buna ziua!
Atunci cand am preluat soldurile si toate datele societatii (aplicam sistemul de TVA la incasare), trebuie sa bifez la Administrare -> Configurare societati -> TVA colectata la incasare?
Si ca sa fiu si mai sigur ca o sa depun bine declaratiile D394 si D300, am urmatoarea intrebare (tinand cont ca aplicam sistemul de TVA la incasare):
- in D394, pentru achizitii, se inscriu toti furnizorii platitori de TVA (indiferent daca aplica sau nu sistemul de TVA la incasare) care au emis o factura in luna mai 2014 (sa zicem), cu toate ca eu le-am platit in luna iunie 2014?
- in D300, la achizitii, se inscriu doar platile facute in luna respectiva?
Am observat ca SAGA le face automat si vreau doar sa stiu daca am procedat bine pana acum...
Va multumesc frumos pentru raspuns!

fagarasa176

Re: bifa la TVA colectata la incasare?

#2 Mesaj de fagarasa176 »

1. Da bifati TVA LA INCASARE iar la DETALII IMPOZIT SI TVA adaugati data de la care aplica tva la incasare
2. In D394 se declara toate facturile (fara BF) aferente livrarilor/achizitiilor catre/de la societatile inregistrate in scopuri de tva chiar daca aceste facturi nu au fost platite/incasate
3. In D300 facturile neincasate/neplatite apar pe pagina trei la sectiunea INFORMATII PRIVIND TVA NEEXIGIBILA SAU NEDEDUCTIBILA
Sumele aferente facturilor incasate/platite se declara in D300
Sfatul meu este sa va luati un contabil sau macar sa va sfatuiti cu unul :wink:
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!

ochianad

Re: bifa la TVA colectata la incasare?

#3 Mesaj de ochianad »

Multumesc!

Scrie răspuns