DECIZIE RAMBURSARE TVA LA II
-
DECIZIE RAMBURSARE TVA LA II
Buna seara, am o curiozitate: vreau sa stiu cum se inregistreaza in contabilitate decizia de rambursare TVA la II, sau cum pot evidentia primirea acestor bani din rambursarea tva.
Re: DECIZIE RAMBURSARE TVA LA II
Sau ca si o cheltuiala nedeductibila (006) pe minus sau pe decontari (008).
-
Și mai trebuie înregistrat extrasul de cont precum ca am primit banii prin banca?
Da, altfel nu o sa-ti bata evidenta in program.
Acum asa ai mentionat daca trebuie sau nu inregistrat de parca pentru partea nedeductibila ar trebui sa platesti impozit.
Acum asa ai mentionat daca trebuie sau nu inregistrat de parca pentru partea nedeductibila ar trebui sa platesti impozit.
-
Am întrebat deoarece am primit doar o parte din bani potrivit deciziei de rambursare, diferența fiind preluată de finanțe după o cerere de compensare a unor contribuții.
Plata contribuțiilor am preluat-o în casa ca și plata cf notei de compensare.Sper să fi procedat corect.
Plata contribuțiilor am preluat-o în casa ca și plata cf notei de compensare.Sper să fi procedat corect.
Daca ai procedat corect.
-
Sunt incepatoare, imi cer scuze dar am alte nelamuriri in privinta deciziei de rambursare a tva, daca se poate sa ma ajutati.Unde anume o operez. In casa banca deconturi?iar ca fel operatie ce pun incasare ?ca practic nu e o incasare e o decizie, incasarea o sa fie ulterior.Va rog mult !
Decizia nu se inregistreaza, s-ar inregistra compensarea.
Daca il incasezi prin banca atunci il inregistrezi la banca utilizand 006-nedeductibil sau 009-decontari.
Daca il incasezi prin banca atunci il inregistrezi la banca utilizand 006-nedeductibil sau 009-decontari.
-
Mulțumesc că m-ati dumerit. De la finanțe când mi-a dat decizia de rambursare mi- a spus că trebuie înregistrată în contabilitate.Eram confuza mă gândeam că trebuie înregistrată dar nu era logic.Compensarea am înregistrat-o, acum mai trebuie să evidențiez plata diferenței de sumă prin bancă și am rezolvat problema.
Ai mentionat celor de la ANAF ca este vorba de un II si nu de o societate comerciala? Daca da, atunci n-ar fi trebuit sa-ti zica asa ceva.