Facturare servicii PFA in RON si incasare in EUR
Facturare servicii PFA in RON si incasare in EUR
Buna seara ... am urmatoarea situatie : un PFA doreste sa factureze unui SRL (microintreprindere 3%) prestari servicii IT in suma de 130.000 lei (RON) ... SRL-ul nu are RON-i in cont, dar are EUR .. se poate face incasarea facturii in EUR ? (PFA-ul are cont deschis si in EUR) .. adica, facturare in lei si incasare in euro ? ... stiu ca in Regulamentul nr. 6 al BNR se specifica : " Art. 3. - (1) Plăţile, încasările, transferurile şi orice alte asemenea operaţiuni care decurg din vânzări de bunuri şi prestări de servicii între rezidenţi, indiferent de raportul juridic care le reglementează, se realizează numai în moneda naţională (leu), cu excepţia operaţiunilor prevăzute în anexa nr. 2 «Categorii de rezidenţi care pot efectua operaţiuni în valută», care se pot efectua şi în valută." ...dar, ideea este ca la suma asta daca se transforma suma in lei, se achita, iar apoi se cumpara iarasi EUR, se cam pierd niste bani frumosi (castiga bancile !) ... intrebarea principala este : care este amenda daca achit EUR in loc de RON ? ... multumesc frumos !
Re: Facturare servicii PFA in RON si incasare in EUR
Nu e nici o amenda, dar nu-ti va permite banca.
Marian Apetre
... banca "permite" ... plata se face prin internet banking ... am avut un caz, cand s-au platit dividendele in USD (internet banking) - tocmai pentru a nu se mai pierde bani din conversie - nu a fost nicio problema ...
... deci, inteleg ca daca banca "nu intervine" pot face linistit plata in valuta la o factura in lei, fara a risca nicio amenda sau orice alta sanctiune ... va multumesc !