Buna Tuturor !
Am doua nedumeriri:
1. Daca facturez prin program,trebuie inregistrat undeva ?
2. Vreau sa restitui imprumutul catre administrator.In casa am cam 19.000 ron.In cate transe pot plati ? (intr-o singura zi,5.000 ron /zi ,sau 10.000 ron/zi )
Merci pentru ajutor.
facturare prin program/restituire imprumut
-
Re: facturare prin program/restituire imprumut
1. Înregistrat în ce sens? În a primi aprobarea cuiva sau a-i comunica vreunei autorități că folosiți un soft pentru emitere de facturi? Dacă da, răspunsul este: NU, nu trebuie să comunicați nimănui.
2. Cât vreți. Nu există limită de plăți către persoane fizice. Pentru sume achitate într-o zi unei singure persoane, peste plafonul de 15000 EUR (sau echivalent în lei), trebuie să faceți o comunicare la spălarea banilor.
2. Cât vreți. Nu există limită de plăți către persoane fizice. Pentru sume achitate într-o zi unei singure persoane, peste plafonul de 15000 EUR (sau echivalent în lei), trebuie să faceți o comunicare la spălarea banilor.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Si daca incasez persoana fizica prin 5311 cu chitanta , tot in limita a 15000euro echivalentul in lei?
Da, dacă e vorba de împrumut. În astfel de cazuri este însă indicat să se facă depunerea în contul bancar al societății.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Nu restituire aport asociat,ci incasare efectiva client-persoana fizica, cat este suma maxim admisa a fi incasata prin casa in lei cu chitanta de persoana juridica?
Stiu ca intre p.j limita e de 5000lei/furnizor-client, dar nu mai mult de 10000lei/zi plafonul incasari/plati.
Mai vreau sa va intreb daca un client imi poate achita suma de 5000lei cash in mai multe transe(sa zicem 3 transe in zile diferite), sau nu pot sa-i emit decat o singura chitanta?
Stiu ca intre p.j limita e de 5000lei/furnizor-client, dar nu mai mult de 10000lei/zi plafonul incasari/plati.
Mai vreau sa va intreb daca un client imi poate achita suma de 5000lei cash in mai multe transe(sa zicem 3 transe in zile diferite), sau nu pot sa-i emit decat o singura chitanta?
la facturi sub 5000 lei se pot face mai multe chitante