arenda in bani si natura

mireai

arenda in bani si natura

#1 Mesaj de mireai »

Nu inteleg? plata arendei in bani/natura reprezinta o cheltuiala de exploatare, cum este posibil ca la plata in bani sa generez numai cheltuiala in 612, iar daca platim in natura generez cheltuiala prin 401/462 la 612, pe care o diminuez cu venitul generat prin factura? 4111 la 701, unde este factorul care schimba regulile economice? La plata in natura, intotdeauna dreptul prin 401/462 este mai mic decit obligatia prin 4111/461, ce facem clientul/debitorul aduce bani? In aug 2014 am avut caz de plata arenda net 250 lei, program SAGA C ....444,nu a facut plafonarea fata de salariu minim. In 212 a operat imp venit CASS. Cred ca este corect asa cum am citit in CF si cum voi sustineti in forum la intrebari, dar sustineti ca ati introdus plafonarile la varianta 433, care este adevarul? de ce mai trebuie ca in luna MAI 2015 sa trasmitem la ANAF decl 205, prin care ANAF-ul cumuleaza veniturile lunare si le plafoneaza.
Astep raspuns mai ales de la SAGA? Care este parerea dvs.?

balazse

Re: arenda in bani si natura

#2 Mesaj de balazse »

Bine ai venit pe forum!
Daca doresti sa primesti rapuns de la echipa Saga ii poti contacta aici: http://www.sagasoft.ro/contact.php
Nu inteleg care parte nu este clar. Din pacate trebuie sa iti modifici un pic gandirea fata de anii precedenti.
Adica, s-a introdus impozitarea veniturilor din arenda, indiferent de faptul daca pentru acei bani se doresc bani sau se doreste achizitie de produse. Trebuie sa uiti de "plata in natura", aceasta trebuie sa-l modifici in achizitie de bunuri.
De ce sa iti raspunda echipa Saga, de ce trebuie depus D.205 in luna mai anul urmator? Pune aceasta intrebare celor de la ANAF ei sunt cei care sunt responsabili in aceasta privinta.
Din pacate nu stiu care este acel "212" ca nu prea am gasit la formulare.
Ii drept plafonarea nu stiu daca s-a rezolvat sau nu, dar ar fi optim daca s-ar realiza la fiecare inregistrare in parte.

tomac

Re: arenda in bani si natura

#3 Mesaj de tomac »

mireai scrie:unde este factorul care schimba regulile economice?
Nu e același lucru cu plata banilor pentru arendă. În fapt e ca și cum i-ați vinde bunuri și apoi v-ați compensa.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns