Buna ziua!
Am fost numit de instanta sa efectuez o expertiza contabila. Stiu ca trebuie sa intocmesc si sa depun, odata ca raportul de expertiza, nota de evaluare a onorariului. Exista un model sau este la libera apreciere a fiecaruia tariful practicat? Cam ce cheltuieli se pot prinde? Trebuie dovedite cu copiile facturilor si bonurilor? Sunt o serie de cheltuieli pe care nu stiu daca le pot prinde: de exemplu, mi-am luat cateva zile libere de la serviciu si ma intrebam daca la pot trece in nota.
Ma poate ajuta cineva cu mai multa experienta in domeniul expertizelor contabile judiciare?
Multumesc!
onorariu expertiza contabila
Re: onorariu expertiza contabila
Din cate stiu eu nu este un model tipizat pentru asa ceva, trebuie sa faceti ceva asemanator un un decont de cheltuieli in care treceti:
- numarul de ore lucrate la expertiza precum si tariful / ora practicat in cabinetul dvs.
- cheltuieli de deplasare, daca sunt
- cheltuieli cu multiplicarea documentelor pt consultare ulterioara
- cheltuieli cu trimiterile prin posta ale citarii partilor pt prezentare in vederea efectuarii expertizei;
- cheltuieli cu cazare, deplasare, diurna, daca este cazul
- alte cheltuieli ocazionate de efectuarea expertizei.
- numarul de ore lucrate la expertiza precum si tariful / ora practicat in cabinetul dvs.
- cheltuieli de deplasare, daca sunt
- cheltuieli cu multiplicarea documentelor pt consultare ulterioara
- cheltuieli cu trimiterile prin posta ale citarii partilor pt prezentare in vederea efectuarii expertizei;
- cheltuieli cu cazare, deplasare, diurna, daca este cazul
- alte cheltuieli ocazionate de efectuarea expertizei.