Decont TVA urmare a esalonarii la plata TVA restant

nasteaf

Decont TVA urmare a esalonarii la plata TVA restant

#1 Mesaj de nasteaf »

Am o nelamurire si va rog sa ma ajutati ca intotdeauna:
Firma a avut TVA de plata neachitat restant si a obtinut de la Finante decizie de esalonare la plata pt.suma datorata la 30.06.2014(corespunde cu soldul creditor al contului 4423).
In trim.III 2014 firma are TVA de recuperat.
In decontul de TVA din Trim.III mai preiau sau nu la Randul 35 TVA-ul neachitat din sold perioada anterioara, suma pt.care am obtinut esalonarea la plata????

ferenta

Re: Decont TVA urmare a esalonarii la plata TVA restant

#2 Mesaj de ferenta »

Nu se preia.In schimb ca sa fie treaba şi mai romantică :P , nici nu se scade suma de rambursat decât din sumele de plată aferente strict deconturilor lunilor ulterioare, iar rata de eşalonare trebuie achitată conform sumei din decizia de eşalonare, chit că dincolo e de primit.Mie cel puţin aşa mi-au comunicat!Ca să nu mai zic, lucrul ăsta ce întorsătură dă la calculul dobânzilor şi penalităţilor de întârziere aferente eşalonării, în cazul în care noi stăm liniştiţi, ştiind că am plătit rata diminuată cu suma de rambursat!Cei care avem aşa ceva, ştim care sunt procentele!Dar la noi sunt normale toate nedreptăţile împotriva contribuabililor, nu?
Ultima oară modificat Joi Oct 02, 2014 11:19 pm de către ferenta, modificat 1 dată în total.
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!

nasteaf

#3 Mesaj de nasteaf »

Multumesc de raspuns.
Dar in cazul acesta in contabilitate am sold si la 4423 pt.TVA de plata esalonat si sold la 4424 pt.TVA-ul de recuperat din perioada ulterioara esalonarii???

ferenta

#4 Mesaj de ferenta »

Da.Şi ar fi bine să cereţi o fişă sintetică de la ei, unde se vede acest lucru.
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!

balazse

#5 Mesaj de balazse »

Ai putea trece soldul de pe 4423 pe 4481 (analitic distinct) si atunci ai o evidenta separata si nu ai probleme la inchiderea de sfarsit de luna.

nasteaf

#6 Mesaj de nasteaf »

Multumesc de raspuns.Asa m-am gandit si eu, dar intre timp, deoarece a intarziat cu peste 30 zile la plata ratei de TVA din esalonarea ANAF, cei de la Finante au zis ca anuleaza esalonarea.Inca nu am primit adresa de anulare a esalonarii, dar probabil o voi primi.In acest caz cum sa fac???

Scrie răspuns