Sold furnizor neidentificat
-
Sold furnizor neidentificat
Buna ziua!
Am preluat contabilitatea la un SRL si am in balanta sold creditor la Furnizori diversi. Am facut ,,sapaturi" si am gasit ca suma respectiva a fost introdusa pentru a coincide c/v furnizorilor pe analitice cu c/v furnizorilor pe sintetic la trecerea in alt an in care s-a schimbat programul de contabilitate.
Drept urmare, am la 30.09.2014 sold creditor la Furnizori diversi, sold cu care merg din 0.1.01.2013 de cand s-a facut transpunerea in noul program de conta.
Ce sa fac sa scap de soldul asta?
Multumesc!
Am preluat contabilitatea la un SRL si am in balanta sold creditor la Furnizori diversi. Am facut ,,sapaturi" si am gasit ca suma respectiva a fost introdusa pentru a coincide c/v furnizorilor pe analitice cu c/v furnizorilor pe sintetic la trecerea in alt an in care s-a schimbat programul de contabilitate.
Drept urmare, am la 30.09.2014 sold creditor la Furnizori diversi, sold cu care merg din 0.1.01.2013 de cand s-a facut transpunerea in noul program de conta.
Ce sa fac sa scap de soldul asta?
Multumesc!
Re: Sold furnizor neidentificat
introduci o nota contabila
-

Miultumesc!
Poti storna inregistrarea facuta atunci.
-
pai apare nota contabila 891 = 401.analitic. val 1981 lei
Deci fac 891 = 401.analitic val - 1981 lei???
Deci fac 891 = 401.analitic val - 1981 lei???
dati achitare si completati contul 891.
si ati scapat.
si ati scapat.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
Daca a folosit 891 inseamna ca acel 891 l-a inchis cu ceva, altfel nu bata balanta, deoarece nu iei in considerare conturile in afara bilantului, nu?
da, dar a zis ca l-a introdus prin 891 , deci tot prin el trebuie stins ca sa aiba egalitate in balanta.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
Asta am inteles, dar atunci ar avea o balanta dereglata, si nu stiu daca chiar are asa ceva, dar tot ce este posibil.
daca ai gasit o solutie ,ma intreseaza si pe mine...sunt in aceeasi situatie si tot car solduri aiurea....
mersi
mersi
pt sold furnizor neachitat -le stingi("achiti") printr-un cont de venituri (7588)
pt sold client neincasat -le stingi("achiti") printr-un cont de cheltuiala (6588).
pt sold client neincasat -le stingi("achiti") printr-un cont de cheltuiala (6588).
cheltuieli nedeductibile, venituri neimpozabile??
Cheltuieli nedeductibile, venituri impozabile.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Eu as face o hot AGA, la propunerea administratorului, prin care se constata ca, soldurile sunt prescrise(sunt mai vechi de 3 ani) si le-as scoate asa cum au zis si colegii pe cheltuieli nedeductibile si venituri impozabile
daca e vorba de cativa banuţi sau leuţi, nu cred că e un bai să îi stingi şi aşa ca să nu mai cari după tine.