incasare discount furnizor
incasare discount furnizor
un furnizor ne emite o factura discount, care apoi ni-l plateste in banca. Eu in banca nu pot sa aleg facturi la incasare furnizor cu, compensez corect aceea incasare cu facturile cu plus(de marfa) emise ce acel furnizor. Suntem cu tva la incasare.
Re: incasare discount furnizor
Bine ai venit pe forum!
La factura de minus scoti bifa de la "TVAi" si apesi pe "plata" si alegi contul de banca.
La factura de minus scoti bifa de la "TVAi" si apesi pe "plata" si alegi contul de banca.
Re: incasare discount furnizor
Pentru astfel de cazuri se procedează astfel:
- operați factura fără a bifa la TVAi
și
fie
a. intrați la bancă, introduceți pe debit 5121, pe credit 401, suma și veți putea alege furnizorul și din listă veți putea bifa facturile cu valoare negativă pe care le încasați
fie
b. faceți cum v-a scris balasze mai sus. Introduceți factura, apăsați butonul plată, operați contul de bancă și dați accept.
- operați factura fără a bifa la TVAi
și
fie
a. intrați la bancă, introduceți pe debit 5121, pe credit 401, suma și veți putea alege furnizorul și din listă veți putea bifa facturile cu valoare negativă pe care le încasați
fie
b. faceți cum v-a scris balasze mai sus. Introduceți factura, apăsați butonul plată, operați contul de bancă și dați accept.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.