Buna ziua!
Am diferenta de sold foarte mica (0,18 lei) fata de soldul clientului meu. Ce nota contabila de reglare pot face astfel incat sa am acelasi sold cu clientul meu?
Multumesc!
Reglare sold clienti
Re: Reglare sold clienti
Treceti suma pe cheltuieli. Desi e ilogic ca dvs sa aveti diferenta. Mai degraba are el diferenta.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Am mai mult cu 0.18 lei.
1. Fac nota contabila 6588 = 4111 cu 0,18 lei ?
2. Este cheltuiala nedeductibila la calculul impozitului pe profit sau nu?
Multumesc!
1. Fac nota contabila 6588 = 4111 cu 0,18 lei ?
2. Este cheltuiala nedeductibila la calculul impozitului pe profit sau nu?
Multumesc!
1.Da. Dar daca suma respectiva se gaseste in iesiri pe coloana neachitat, cel mai bine e sa intrati la Iesiri, va pozitionati pe iesirea la care aveti acel sold si apasati incasare. Introduceti data dorita, la cont puneti 6588 si apasati accept. Asa se va regla si situatia operativa a tertilor si se va inregistra si in contabilitatea stingerea acelui sold mic.
2.E nedeductibila.
2.E nedeductibila.
Am preluat contabilitatea unei firme si sunt greseli care trebuie rezolvate, dar sincer nu stiu cum sa procedez in programul Saga in acest caz concret.Va rog sa ma ajutati:
-s-a operat in data de 01.08.2014 ca si incasare la Clientul X suma de 1.000 lei de exemplu, prin Registru de casa, dar nu exista chitanta intocmita si clientul nu a achitat suma respectiva.
In Jurnalul de TVA apare TVA la incasare si s-a colectat TVA-ul aferent facturii incasate prin reg.casa.
-in luna 09.2014 clientul X achita prin banca suma de 1.000 lei.
Cum inregistrez acum aceasta incasare in luna 09.2014 si cum corectez inregistrarea eronata a incasarii din luna 08.2014, avand in vedere ca firma este platitoare de TVA lunar si s-a intocmit si depus decontul de TVA pe luna 08??
-s-a operat in data de 01.08.2014 ca si incasare la Clientul X suma de 1.000 lei de exemplu, prin Registru de casa, dar nu exista chitanta intocmita si clientul nu a achitat suma respectiva.
In Jurnalul de TVA apare TVA la incasare si s-a colectat TVA-ul aferent facturii incasate prin reg.casa.
-in luna 09.2014 clientul X achita prin banca suma de 1.000 lei.
Cum inregistrez acum aceasta incasare in luna 09.2014 si cum corectez inregistrarea eronata a incasarii din luna 08.2014, avand in vedere ca firma este platitoare de TVA lunar si s-a intocmit si depus decontul de TVA pe luna 08??
Fără să mă complic prea mult aș face cam așa:
5311=473...în roșu cu 1000 lei suma operată ca încasată de la clientul respectiv
5121=473...în negru, încasarea prin bancă a sumei respective - clarificarea situației.
5311=473...în roșu cu 1000 lei suma operată ca încasată de la clientul respectiv
5121=473...în negru, încasarea prin bancă a sumei respective - clarificarea situației.
Multumesc f.mult pt.raspuns.
Asa am facut si este totul in regula.
Asa am facut si este totul in regula.