Am urmatoarea situatie la un furnizor:
-fact 100 lei - (in iunie)-achitata
-fact -100 lei (in iulie)
-fact 44 lei (in iulie)
Total de achitat la sf iunlie=44 lei.Problema e ca in lista de facturi care mi se deschide la plata furnizorului suma de achitat este 144 lei (nu imi apare fact cu -100 lei).
In fisa furnizorului soldul este corect.
Am reintrodus factura de storno, dar rezultatul este acelasi.
Aplic tva la incasare si introducerea am facut-o bifand tvai la fact din iunie (100 lei) si nebifand tvai la fct de storno deoarece fact initiala a fost achitata.
Observ ca in ecranul "intrari" la "neachitat" la fact de storno nu imi apare -100 lei.
Am gresit ceva?
Nu inteleg ce se intampla.
Multumesc!
factura storno
Re: factura storno
Aici http://www.sagasoftware.ro/?p=722 ai răspunsul.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Am introdus exact asa cum este specificat in linkul trimis:
-fact initiala cu bifa tvai este platita
-fact storno fara bifa deoarece initiala a fost achitata.
Problema e ca la fact storno nu-mi ramane ca si neachitata suma cu minus ci suma 0 (in ecranul de intrari) si atunci cand trebuie sa platesc soldul factura storno nu-mi apare in lista de facturi si se denatureaza tva deductibil .
Nu-mi dau seama de ce la "neschitat" la fact storno imi apare 0 .
Multumesc mult!
-fact initiala cu bifa tvai este platita
-fact storno fara bifa deoarece initiala a fost achitata.
Problema e ca la fact storno nu-mi ramane ca si neachitata suma cu minus ci suma 0 (in ecranul de intrari) si atunci cand trebuie sa platesc soldul factura storno nu-mi apare in lista de facturi si se denatureaza tva deductibil .
Nu-mi dau seama de ce la "neschitat" la fact storno imi apare 0 .
Multumesc mult!
Mă faceți să repet răspunsul:
Aveți 2 variante:
1. A doua factură, cea introdusă ulterior facturii de stornare o introduceți fără bifă dacă este inferioară sau egală ca valoare cu cea de stornare. Așa le veți putea asocia. Practic factura de stornare este plată anticipată pentru cea de-a doua factură.
2. Dacă cea de-a doua factură este mai mare ca valoare față de cea de stornare:
- operați-o cu bifă pusă la TVAi și validați-o
- vă poziționați pe factura de stornare și apăsați plată
- în ecranul ce vă apare introduceți la dată, data facturii pe care o veți diminua cu stornarea, la cont puneți 473, la număr document puneți numărul facturii ulterioare și apăsați accept
- nota generată va fi 401=473...cu suma în roșu - totalul facturii de stornare
- vă poziționați pe factura ulterioară celei de stornare și apăsați plată
- în ecranul de plată, la dată introduceți data facturii pe care sunteți poziționat(ă), la cont 473, la sumă o sumă egală cu totalul facturii de stornare (dar nu sumă negativă), la număr document, numărul facturii de stornare și apăsați "Accept"
- notele generate vor fi 401=473...cu suma stinsă - egală cu valoarea facturii de stornare - și 4426=4428.TP cu TVA corespunzător.
Aveți 2 variante:
1. A doua factură, cea introdusă ulterior facturii de stornare o introduceți fără bifă dacă este inferioară sau egală ca valoare cu cea de stornare. Așa le veți putea asocia. Practic factura de stornare este plată anticipată pentru cea de-a doua factură.
2. Dacă cea de-a doua factură este mai mare ca valoare față de cea de stornare:
- operați-o cu bifă pusă la TVAi și validați-o
- vă poziționați pe factura de stornare și apăsați plată
- în ecranul ce vă apare introduceți la dată, data facturii pe care o veți diminua cu stornarea, la cont puneți 473, la număr document puneți numărul facturii ulterioare și apăsați accept
- nota generată va fi 401=473...cu suma în roșu - totalul facturii de stornare
- vă poziționați pe factura ulterioară celei de stornare și apăsați plată
- în ecranul de plată, la dată introduceți data facturii pe care sunteți poziționat(ă), la cont 473, la sumă o sumă egală cu totalul facturii de stornare (dar nu sumă negativă), la număr document, numărul facturii de stornare și apăsați "Accept"
- notele generate vor fi 401=473...cu suma stinsă - egală cu valoarea facturii de stornare - și 4426=4428.TP cu TVA corespunzător.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Multumesc mult pentru rabdare si explicatii, Tomac!
Intr-un final am inteles mecanismul de asociere a celor 2 facturi si am reusit sa introduc corect plata lor.
Inca o data multumiri!
Seara buna!
Intr-un final am inteles mecanismul de asociere a celor 2 facturi si am reusit sa introduc corect plata lor.
Inca o data multumiri!
Seara buna!