Buna ziua,
Va rog ajutati-ma cu o parere; administratorul a fost plecat in strainatate si a ridicat numerar cu cardul aferent cont lei (100 eur, in extras apare suma in lei), nu am documnte justificative pentru aceasta suma, ar fi corect sa inregistrez suma aceasta ca si restituire avans:
5311 = 542?
dar la ce valoare? e corect la valoarea in lei care apare in extras?
Multumesc.
restituire avans suma ridicata cu card
Re: restituire avans suma ridicata cu card
Ridicarea de numerar din Banca:
581 = 5124
Depunerea numerarului in Casa Valuta
5314 = 581
Ridicarea numerarului pentru deplasare
542 = 5311
Justificarea cheltuielilor pe baza de cont
401 = 542 (cu documente justificative)
625 = 542 (pentru diurna)
Restituirea unui avans neutilizat
5311 = 542
581 = 5124
Depunerea numerarului in Casa Valuta
5314 = 581
Ridicarea numerarului pentru deplasare
542 = 5311
Justificarea cheltuielilor pe baza de cont
401 = 542 (cu documente justificative)
625 = 542 (pentru diurna)
Restituirea unui avans neutilizat
5311 = 542
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
Ridicarea de numerar cu cardul s-a realizat in strainatate, cardul este aferent contului de lei, in extrasul de cont lei imi apare tranzactia in lei si la explicatii apare valoarea in valuta (suma pe care a ridicat-o in strainatate).
Eu nu stiu la ce valoarea as putea inregistra depunerea in casa, la cea din extrasul de lei? si daca e corect sa ii depuna in casa in lei. Cont in valuta nu avem.
Eu nu stiu la ce valoarea as putea inregistra depunerea in casa, la cea din extrasul de lei? si daca e corect sa ii depuna in casa in lei. Cont in valuta nu avem.
Nu treceti ridicare de numerar in valuta.
Treceti exact ce se scrie in extrasul de cont in lei: ridicare de numerar in lei.
Treceti exact ce se scrie in extrasul de cont in lei: ridicare de numerar in lei.
Multumesc pentru raspuns.
In extrasul de cont imi apar cateva cheltuieli personale ale administratorului pe langa aceasta ridicare de numerar.
M-am gandit la o alta varianta: sa inregistrez acele sume din extras in contul 471 (471=5121) apoi lunar sa ii retin din salariu (ca o rata) pana se acopera acea suma: 425=471 si 421=425.
Ce parere aveti?
In extrasul de cont imi apar cateva cheltuieli personale ale administratorului pe langa aceasta ridicare de numerar.
M-am gandit la o alta varianta: sa inregistrez acele sume din extras in contul 471 (471=5121) apoi lunar sa ii retin din salariu (ca o rata) pana se acopera acea suma: 425=471 si 421=425.
Ce parere aveti?
Chiar nu folositi 471
Folositi 542 care reflecta situatia exacta: omul a ridicat niste bani pe care nu i-a decontat. (A platit)
Folosim 471 in situatii in care vom inregistra cheltuieli in viitor CU CERTITUDINE.
Cel care a ridicat banii ii poate restitui CU CERTITUDINE (ca nu ii restituie el asta ramane de vazut).
Folositi 542 care reflecta situatia exacta: omul a ridicat niste bani pe care nu i-a decontat. (A platit)
Folosim 471 in situatii in care vom inregistra cheltuieli in viitor CU CERTITUDINE.
Cel care a ridicat banii ii poate restitui CU CERTITUDINE (ca nu ii restituie el asta ramane de vazut).