Buna ziua!
In martie 2014 prin Hotarare AGA s-a hotarat repartizarea profitului net pe 2012 ca dividende si darea lor asociatilor.
la momentul repartizarii contabila de atunci a constituit impozitul pe dividendele anului 2012 si l-a inregistrat in contabilitate dar intrucat nu a dat dividende asociatilor nici nu l-a declarat in decl. 100 si nici nu l-a platit.
Intrebari:
1. E corect ca a constituit si inregistrat impozitul pe dividende in contabilitate daca nu avea de gand sa dea dividendele nete asociatilor? Daca NU este corect cum se face stornarea? Prin 1174?
2. Pana la 25.01.2015 se va plati impozitul pe dividendele aferente anului 2012 repartizate. In cazul asta mai este cazul de vreo stornare?
Multumesc!
Reglare constituire impozit pe dividende
-
Re: Reglare constituire impozit pe dividende
Impozitul pe dividende se declară/plăteşte până in 25 a lunii următoare celei în care se plăteşte.
Doar in cazul în care nu au fost plătite până la sfârşitul anului, impozitul se plăteşte până la data de 25 ianuarie a anului următor.
Doar in cazul în care nu au fost plătite până la sfârşitul anului, impozitul se plăteşte până la data de 25 ianuarie a anului următor.
Marian Apetre
-
Da, stiu ca se declara si se plateste pana pe 25 a lunii urmatoare. Daca se dau dividendele in octombrie, impozitul se plateste pana pe 25 noiembrie. Intrebarea era ca daca nu s-au dat dividendele pana acum, e corect ca s-a inregistrat in contabilitate in martie impozitul aferent acestor dividende?
-
Si atunci ce nota contabila sa fac pentru a remedia inregistrarea eronata?
Multumesc!
Multumesc!
Stornare, aceiasi nota, cu minus.
Hai ca am ajuns chestii elementare ...
Hai ca am ajuns chestii elementare ...
Marian Apetre