prest.serv.catre soc. italiana

roscam548

prest.serv.catre soc. italiana

#1 Mesaj de roscam548 »

Buna seara tuturor,
Am prel. o soc. al carei ob. de activitate este call center, dar serviciile sunt efectuate pt. o soc. din Italia. Soc. italiana vireaza bani in cont, periodic o anumita suma (ceea ce am vazut in extrase) si am banuit ca sunt c.val.serviciilor prestate.
Intrebarea este : pentru serviciile prestate nu trebuia sa se emita o factura ?( in extras nu este specificat nimic, administratorul spune ca nu trebuie facturat, ca el primeste bani ptr.plata utilitatilor, salariatilor, impozite...
Dupa mine, ar trebui sa existe un contract intre parti ,iar soc.romaneasca sa emita facturi ptr.serv.prestate, vorbesc din pdv fiscal. Ce ma sfatuiti cei care au mai multa experienta?
O seara buna tuturor si va multumesc ptr.ajutor

balazse

Re: prest.serv.catre soc. italiana

#2 Mesaj de balazse »

Ma gandesc ca modul excelent de gandire al administratorului a fost cauza ca a predat vechiul contabil evidenta. :twisted:
Nu prea exista asa ceva, ca primesc bani pentru cheltuieli sau doar daca este facturat mai departe anumite cheltuieli.
Oricum ar trebui verificat legatura intre cele doua unitati, poate unitatea din Italia are o sucursala sau este inregistrata si in Romania cu un punct de lucru, dar nici atunci nu ar trebui sa vireze bani pe contul unitatii doar asa.
Verifica acel contract existent intre parti, precum cine ce obligatii/drepturi are.

tomac

Re: prest.serv.catre soc. italiana

#3 Mesaj de tomac »

Obligatoriu contract, comandă sau orice act scris din care să rezulte clar înțelegerea.
Obligatoriu factură.
Nu se merge pe povești. Alea sunt pentru copii mici, deși nici la ei, după cum rezultă din experiența mea, nu prea mai țin.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns