discount clienti

ciobanum

discount clienti

#1 Mesaj de ciobanum »

Buna ziua, am citit cam tot ce scrie aici referitor la discount si reduceri comerciale, am totusi cateva intrebari:
1. srl neplatitoare de TVA si cu impozit micro, activitate de alimentatie publica, vrea sa acorde clientilor persoanelor fizice discounturi in functie de valoare vanzarilor, de ex. clientul cumpara de minim 100 lei, i se acorda discount de 5%, cumpara de minim 200 lei, discountul este de 8% etc.
a. este corecta si legala acordarea acestui discount, daca da, trebuie intocmit proces verbal sau ce anume trebuie facut pentru a nu avea probleme la control ANAF?
b. pe bonul fiscal emis clientului, produsele vandute vor avea preturile din NIR, iar ultimul rand va cuprinde discountul in rosu, reducandu`se pratic pretul de vanzare, este corect asa?
2. factura de achizite marfa cuprinde de ex, 5 produse, ultimul rand din factura cuprinde un discount fara a preciza pentru ce produs este acordat, probabil este acordat la valoarea totala a facturii, in acest caz, fiecare produs va avea in NIR pretul de vanzare de la raft si de pe bonul fiscal, iar valoarea de achizitie totala va fi redusa cu valoarea discountului, corect?
Multumesc! Duminica placuta tuturor!

herganiec

Re: discount clienti

#2 Mesaj de herganiec »

faceti factura normala de vanzare si apoi folositi butonul de discount Imagine
completati % sau suma care doriti sa o acordati ca discount.
Programul face totul.
Faceti incasare listati Bonul fiscal sau chitanta... si vedeti cum apare.

Eu lucrez de 5-6 ani asa si nu a fost nici o problema la vreun cotrol.
Succes.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

ciobanum

#3 Mesaj de ciobanum »

Buna ziua,
Multumesc pentru raspuns, nu se face factura de vanzare, clientii primesc doar bon fiscal, inteleg ca e corect cum am scris, reducerea se acorda pe bonul emis, atunci cand considera patronul. Nu trebuie instiintata Primaria, nefiind vorba de perioada de reduceri, da?
Incerc sa fac cum ati spus.

ciobanum

#4 Mesaj de ciobanum »

Am incercat asa cum ati mentionat, la vanzare, imi apare contul 709, nu cred ca e corect, discountul e pe bonul de vanzare, cred ca nota contabila at trebui sa fie 5311=707, gresesc?
La achizitie, imi apare 609, dar discountul e pe factura de achizitie.
Unde gresesc, am bifat ``reducere comerciala``, ``liniara`` si ``alte detalii`` in ambele cazuri.
Multumesc!

balazse

#5 Mesaj de balazse »

Pentru CiobanuM
Atentie! contul 709 este un cont de activ, iar 609 este un cont de pasiv. Nu se poate folosii 707 deoarece marfa se vinde, iar tu oferi o reducere care treubie sa apara pe alt cont.
La fel a fost descris si aici:
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic.php?p=117653

herganiec

#6 Mesaj de herganiec »

Exact.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

Scrie răspuns