Acordare cadou

suciua95226

Acordare cadou

#1 Mesaj de suciua95226 »

Buna ziua,
am nevoie de ajutor: firma cu tva la incasare, ofera marfa in luna decembrie sub forma de cadou in valoare de 285 lei. Ma gandesc sa fac inreg astfel: 623= 371, dar ce fac cu tva-ul?
Mentionez ca este vorba de o microintreprindere.

septimiuv

Re: Acordare cadou

#2 Mesaj de septimiuv »

vezi daca se incadreaza in 2%

paturcai

#3 Mesaj de paturcai »

Se incadreaza
;)
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

septimiuv

#4 Mesaj de septimiuv »

Atunci nu faci nimic cu tva.

pomparaus

#5 Mesaj de pomparaus »

@ suciua
Eu stiu ca marfa sub forma de cadou face parte din categoria "venituri asimilate salariilor", potrivit Titlului III-Impozit pe venit din Codul fiscal:"sunt considerate venituri din salarii toate veniturile in bani si/sau natura obtinute de o persoana fizica ce desfasoara o activitate in baza unu contract individual de munca.....

nasteaf

#6 Mesaj de nasteaf »

Nu ai precizat cui dai cadoul.
Daca nu este pt.salariati, atentie la prevederile art. 128 alin. (8) lit. f) din Codul fiscal:
Nu constituie livrare de bunuri, în sensul alin. (1):
f) acordarea de bunuri de mică valoare, în mod gratuit, în cadrul acţiunilor de sponsorizare, de mecenat, de protocol/reprezentare, în condiţiile stabilite prin norme
Extras din Norme:
(10) În sensul art. 128 alin. (8) lit. f) din Codul fiscal:
a) bunurile de mică valoare acordate gratuit în cadrul acţiunilor de protocol nu sunt considerate livrări de bunuri dacă valoarea fiecărui cadou oferit este mai mică sau egală cu plafonul de 100 lei, exclusiv TVA. Cadoul cuprinde unul sau mai multe bunuri oferite gratuit. În situaţia în care persoana impozabilă a oferit şi cadouri care depăşesc individual plafonul de 100 lei, exclusiv TVA, însumează valoarea depăşirilor de plafon aferente unei perioade fiscale, care constituie livrare de bunuri cu plată, şi colectează taxa, dacă taxa aferentă bunurilor respective este deductibilă total sau parţial. Se consideră că livrarea de bunuri are loc în ultima zi lucrătoare a perioadei fiscale în care au fost acordate bunurile gratuit şi a fost depăşit plafonul. Baza impozabilă, respectiv valoarea depăşirilor de plafon, şi taxa colectată aferentă se înscriu în autofactura prevăzută la art. 155 alin. (7) din Codul fiscal care se include în decontul întocmit pentru perioada fiscală în care persoana impozabilă a acordat bunurile gratuit în cadrul acţiunilor de protocol şi a depăşit plafonul.

Scrie răspuns