probleme stocuri dec

marinasim609

probleme stocuri dec

#1 Mesaj de marinasim609 »

Buna seara,

Va rog frumos sa ma ajutati. Colega mea care se ocupa de stocuri a comis o greseala. A facut o factura proforma pt o cantitate de marfa pe 03.12, iar factura finala a lasat-o tot pe 03.12. Problema este ca intrarea de marfa este pe 30.12. La fisele de magazie imi apare produlsul respectiv cu stoc 0, dar cu sold o anumita suma. Evident in balanta soldul lui 371 nu este cel corect. Cum pot regla aceasta greseala?

Va multumesc anticipat!

paturcai

Re: probleme stocuri dec

#2 Mesaj de paturcai »

Modificati data facturii de INTRARE astfel incat intrarea marfurilor sa fie IN ACEEASI ZI SAU CEL PUTIN CU O ZI INAINTE fata de vanzare.
In mod natural nu puteti sa vindeti pe 03.12.N ceea ce veti achizitiona pe 30.12.N
La o intrebare de ce ati pus data de 30.12.N puteti sa spuneti ca este o eroare de introducere: in loc de 03 s-a tastat 30.

Nu puteti altfel pentru ca daca ati considera factura din 03.12.N un avans (de dragul discutiei ca sa vedem si implicatiile) si ati reveni pe data de 30.12.N, si in factura din 30.12.N sa treceti doua randuri: pe primul rand produsele si pe al doilea stornarea avansului s-ar regasi in declaratia 394 ca ati emis 2 facturi catre clientul dvs dar in realitate s-a emis doar una. Admitem ca D394 o rectificati, problema este la cel care cumpara de la dvs care va declara ca a primit o factura si nu doua.
Atentie!
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

marinasim609

Re: probleme stocuri dec

#3 Mesaj de marinasim609 »

Multumesc pt ajutor

Scrie răspuns