impozit venituri agricole
impozit venituri agricole
cum inregistrez si eu impozitul datorat/platit din activ agricole pentru un pfa si contrib la sanatate aferenta activ independente multumesc
Re: impozit venituri agricole
Plata il inregistrari la "casa-lei".
Buna ziua. La o I. I. cu obiectul de activitate cresterea bovinelor de lapte care are in proprietate vaci si teren pot trece la incasari laptele vandut iar la plati consumul de furaje? Furajele sunt obtinute de pe terenul din proprietate sau care il are in arenda. Multumesc .
Bine ai venit pe forum!
La plati se inregistreaza platile, iar la incasari ceea ce ai incasat.
Ma gandesc ca pentru furaje nu ai platit, doar pentru seminte sau lucrarile efectuate pentru obtinerea furajelor. O alta plata este plata arendei.
Ai grija sa nu incurci evidenta de partida dubla cu cea simpla.
La plati se inregistreaza platile, iar la incasari ceea ce ai incasat.
Ma gandesc ca pentru furaje nu ai platit, doar pentru seminte sau lucrarile efectuate pentru obtinerea furajelor. O alta plata este plata arendei.
Ai grija sa nu incurci evidenta de partida dubla cu cea simpla.
Multumesc de raspuns. Dar o persoana fizica va declara la finante daca vinde fan sau porumb de pe terenul sau?
Depinde la cine ii vinde. Din cate stiu acele venituri se vor considera venituri din activitati agricole, dar nu pot sa zic 100%.
Am citit ca art.72 din Codul Fiscal spune ca in limita a 2 ha nu se considera venituri agricole. iar pt. suprafete mai mari se impoziteaza indiferent daca se face dovada vanzarii sau nu pe baza dclaratiei 221 care trebuie depusa la finante.