Schimbare adresa pentru codul special de TVA

alboiug

Schimbare adresa pentru codul special de TVA

#1 Mesaj de alboiug »

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu o informatie daca ati mai avut urmatoarea speta:

O firma neplatitoare de tva, cu sediul fiscal in Brasov, obtine cod special de tva pentru operatiuni intracomunitare. Firma isi schimba sediul social si domiciliul fiscal in Bucuresti (sector 1). Pentru acest lucru a depus 050, a obtinut decizia de stabilire a sediului fiscal si a transferat dosarul fiscal in Bucuresti. Problema apare la schimbarea certificatului de TVA pentru codul special, acesta avand adresa veche, de Brasov. Acum sunt plimbat intre orase, cei de la Bucuresti spun sa mai depun 050 pentru codul special sau sa cer dosarul fiscal pentru acel cod de la Brasov, pentru a face arondarea, cei de la Brasov spun ca nu mai este de competenta lor, codul special nu este unul de sine statator ci este atasat codului principal si implicit dosarul fiscal (format din 091 si certificat) este inclus in dosarul deja transmis la Bucuresti.
Voi ce parere aveti? Ati mai avut un asemenea caz?
Multumesc.

paturcai

Re: Schimbare adresa pentru codul special de TVA

#2 Mesaj de paturcai »

Ordinul ANAF nr. 3330/2013, publicat in Monitorul Oficial nr. 664/2013 face vorbire de "inregistrare in scop de TVA la nivel national"
Acea inregistrare in scop de TVA este unica la nivel national, deci nu se modifica de la un judet/sector la altul.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

alboiug

#3 Mesaj de alboiug »

Asa este, codul nu se modifica, doar ca certificatul de TVA are o adresa. Acea adresa este de Brasov (acolo era domiciliul fiscal in momentul emiterii) si ea trebuie schimbata pentru Bucuresti (domiciliul fiscal s-a modificat intre timp).

paturcai

#4 Mesaj de paturcai »

Mergeti la Sectorul unde este firma arondata in Bucuresti.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

alboiug

#5 Mesaj de alboiug »

Am rezolvat problema.
O minte luminata de acolo (alta decat cea a sefului de serviciu) a considerat ca este suficient sa depun 091 si in baza ei pot sa modifice adresa.

Scrie răspuns