Buna ziua,
va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez in urm. caz:
-trebuie sa fac o regularizare in decl.300 TVA, deoarece in luna sept. 2014 am colectat TVA la o factura privind o despagubire CASCO pt. un utilaj si nu aveam voie.(originalul facturii este la firma de asigurari care a a achitat facura direct firmei care a facut reparatia)
Acum cand fac decl 300 aferentA lunii ian. 2015, mi-am dat seama ca am procedat gresit si trebuie sa stornez factura respectiva. Cum trebuie sa introduc factura din sept. 2014 in SAGA PS pentru a obtine corect Jurnalul de cumparari si decl 300 PT. IAN. 2015?
MULTUMESC!
Regularizare TVA decl. 300
Re: Regularizare TVA decl. 300
Daca la momentul respectiv l-ai introdus la intrari, acum tot acolo il vei introduce utilizand butonul "stornez" (dupa ce te-ai pozitionat pe factura in cauza), unde la "data" vei trece "01.01.2015", iar la "data document" vei trece daca facturii initiale.
Astfel, vei reface D.394 pe perioada initiala, iar in D.300 o sa-ti apara suma la regularizari.
Astfel, vei reface D.394 pe perioada initiala, iar in D.300 o sa-ti apara suma la regularizari.
Multumesc pentru raspuns!
Nu gasesc unde este "Data document", unde spuneti ca trebuie sa introduc data facturii initiale.
Nu gasesc unde este "Data document", unde spuneti ca trebuie sa introduc data facturii initiale.
apasati in dreapta sus langa detalii >> si o sa para.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
Oare inde gresesc? Apas pe "Detalii" si nu apare nimic....Ar trebui sa apara factura pozitiva , cea din septembrie 2014 pe care vreau s-o stornez.
am scris langa detalii, pe butonul albastru cu semnul >>
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
multumesc.....in sfarsit m-am descurcat!