Emitere factura in euro

vasilec857

Emitere factura in euro

#1 Mesaj de vasilec857 »

Buna ziua!

O SC din Romania platitoare de tva lunar, inscrisa in ROI, are cont bancar in euro vrea sa vanda marfa unui client din Germania care are cod valid de tva si care vrea sa plateasca in euro deoarece este comisionul mai mic. Pana acum a platit in lei, factura emisa fiind emisa in lei, dar cand licita euro in lei in Germania era comisionul mare in comparatie cu valoarea facturii.
In ce moneda trebuie sa intocmeasca firma din Romania factura pentru a incasa in euro val. facturii?

Multumesc!

fagarasa176

Re: Emitere factura in euro

#2 Mesaj de fagarasa176 »

In ce moneda vrea....in cazul de fata in EUR
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!

vasilec857

#3 Mesaj de vasilec857 »

Multumesc!

Cand clientul nostru plateste in contul nostru in euro, pot scoate banii din contul in euro si-i bag in casieria firmei in valuta, ramanand cu sold in casa-valuta?
Banii din contul in euro sunt licitati de banca in lei la scoatere sau ii scot in euro?

fagarasa176

#4 Mesaj de fagarasa176 »

vasilec857 scrie: Cand clientul nostru plateste in contul nostru in euro, pot scoate banii din contul in euro si-i bag in casieria firmei in valuta, ramanand cu sold in casa-valuta?
Da, dar in momentul unui control trebuie sa ai fizic si banii in casa
vasilec857 scrie:Banii din contul in euro sunt licitati de banca in lei la scoatere sau ii scot in euro?
Cum vrea muschiu tau
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!

Scrie răspuns