Schimbare cod CAEN

suciua95226

Schimbare cod CAEN

#1 Mesaj de suciua95226 »

Buna ziua,
am o firma neplatitoare de tva care de la infiintare a avut ca activitate principala 7022 - act. de consultanta in afaceri si management si a fost platitoare de impozit pe profit.
In luna martie s-a facut schimbarea codului caen in agentie imobiliara si activitatea de consultanta nu depaseste 20%.
Ar trebui sa trec la impozit pe venit? Daca trebuie sa depun D010cu trecerea la IV, de cand se face trecerea de la 1 martie sau de la 1 ianuarie 2015?
Am intrebat la finante si mi-au zis ca ar trebui sa continui cu Imp. pe profit pana la sf anului curent si apoi in fct de CA sa trec la IV.
In martie au cumparat si casa de marcat, valoarea respectiva se scade din impozitul pe venit de plata aferent trim 1?
Multumesc.

tomac

Re: Schimbare cod CAEN

#2 Mesaj de tomac »

Trecerea la impozit pe venit nu se face în cursul anului curent. Se va face, așa cum v-au spus și cei de la ANAF, abia de la 1 ianuarie a anului următor, dacă în 2015 veniturile sunt mai mici decât plafonul și activitatea de consultanță este mai mică de 20%. Dacă achiziționați casă de marcat ce este tratată ca obiect de inventar o dați în folosință și va fi o cheltuială la determinarea profitului impozabil.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

suciua95226

Re: Schimbare cod CAEN

#3 Mesaj de suciua95226 »

Multumesc, intre timp am mai citit si alte postari in forum si toti au ajuns la aceeasi parere.
Multumesc inca o data.

Scrie răspuns